Waarom Karim Benzema de Ballon d'Or verdient

Sport | Behoudens een grote verrassing zou de Ballon d'Or van 2022 binnenkort in de prijzenkast van Real Madrid-spits Karim Benzema moeten pronken. Er valt weinig af te dingen op de man die zijn stempel heeft gedrukt op het voetbaljaar 2022. De volledige ceremonie van de Ballon d'Or 2022 wordt uitgezonden op de zenders Pickx Live en Pickx+ Sports 1.

Door Pickx

Deel dit nieuws

De Ballon d'Or wordt dit jaar iets eerder uitgereikt dan gewoonlijk, en dat is misschien maar goed ook, want er wordt geen rekening gehouden met het WK, dat over iets meer dan een maand plaatsvindt. Voor de ceremonie van aanstaande maandag ligt één naam op ieders lippen, namelijk die van Karim Benzema. De 34-jarige Fransman heeft Real Madrid naar de top van Spanje en Europa gebracht.

Redder

Karim Benzema, eind augustus door de UEFA uitgeroepen tot beste speler, heeft zijn club aan twee grote titels geholpen. In de Champions League scoorde hij 15 goals in 12 wedstrijden en was hij vooral de reddende engel toen zijn club in moeilijke papieren zat. Zoals zijn hattrick in de terugwedstrijd tegen PSG toen Real op de rand van uitschakeling stond in de achtste finales. Hij scoorde nog een hattrick in de volgende ronde bij Chelsea. In de halve finale tegen Manchester City trof hij weer drie keer raak, om tegen Liverpool de beker met de grote oren weg te kapen. Hij was niet alleen de redder voor zijn club, maar deed dat ook nog eens op spectaculaire wijze.

In augustus scoorde hij ook in de UEFA Super Cup-overwinning van Real op Eintracht Frankfurt. Zijn balans in La Liga: 32 optredens, 27 goals, 12 assists en de titel. De aanvoerder van Madrid heeft zijn rol gespeeld. Als een goede wijn lijkt Karim Benzema met de jaren beter te worden, ook al lijkt de start van het seizoen wat moeilijker te verteren. Maar dat mag hem de trofee niet ontnemen.

Rivalen verslagen

Sadio Mané, die vorig jaar een geweldig seizoen speelde bij Liverpool, wordt vaak genoemd als concurrent van KB9. Maar zelfs de Senegalese international, winnaar van de African Cup of Nations, erkent de superioriteit van de Fransman. “Hij had een geweldig seizoen bij Real. Ik ben erg blij voor hem. Ik denk dat hij de Ballon d'Or verdient.” Het was mogelijk geweest om weer een Kevin De Bruyne aan te halen, maar de Rode Duivel verloor zijn duel met Benzema vorig jaar in de Champions League. De Real-spits scoorde punten door telkens zijn directe tegenstanders te verslaan.

Quid Lewandowski? Hij doet het geweldig bij Barcelona en heeft een sterk seizoen gespeeld bij Bayern, maar niet zijn beste. Ook de legendes spreken zich uit, zoals Kaka, winnaar in 2007: “Ik denk dat Benzema favoriet is, hoewel je nooit 100 procent kunt zeggen dat hij de trofee ook daadwerkelijk zal winnen. Benzema is nu een zeer complete speler en de prijs zou zeer verdiend zijn”, vertelde hij enkele dagen geleden aan Marca. We zeiden het al: het is moeilijk om een betere speler te vinden dan Karim Benzema in 2022.

Het programma van de avond:

  • De rode loper van 18u50 tot 20u15 op Pickx+ Sports 1
  • De uitreiking van de Ballon d'Or 2022 van 20u30 tot 22u00 op Pickx+ Sports 1 en Pickx Live
  • De persconferentie van de verschillende winnaars vanaf 22u05 op Pickx+ Sports 1

De volledige ceremonie van de Ballon d'Or 2022 wordt uitgezonden op Pickx+ Sports 1, beschikbaar met de optie Proximus Pickx Sports, op maandag 17 oktober vanaf 18u50.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top