Is de Lionel Messi van Barça terug?

Sport |

Tegen Benfica zagen we een glimp van de Lionel Messi van weleer. De Argentijn scoorde een wondermooi doelpunt en speelde bevrijd zoals tijdens zijn hoogdagen bij Barcelona. Is La Pulga weer op zijn best? Alle klanten van Proximus kunnen dinsdagavond de strijd tussen 16 clubs in 8 wedstrijden volgen via de Multi Live op de zender Pickx Live.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Er werd veel verwacht van Lionel Messi's komst naar Parijs vorig jaar. Het gaat niet zover om te stellen dat de Argentijn een teleurstellend seizoen achter de rug heeft, maar zijn prestaties voldeden duidelijk niet aan de verwachtingen. Na zijn wonderjaren bij Barcelona had Messi het moeilijk om zijn vertrek te verwerken en zijn aankomst in de Franse hoofdstad ging gepaard met veel weemoed.

Dit seizoen lijkt hij zijn trieste exit bij de club van zijn hart eindelijk verteerd te hebben. Hij lacht meer, is actiever in het spel: de échte Lionel Messi lijkt terug. Vorige week, tegen Benfica, speelde de Argentijn een referentiewedstrijd. Hij opende de score en hoewel PSG slechts een gelijkspel boekte (wat op zich niet slecht is), overtuigde Messi's optreden vriend en vijand.

Grote vorm

Messi was de uitblinker van het gouden trio Messi-Neymar-Mbappé. De meervoudige Gouden Bal-winnaar zette de wedstrijd in vuur en vlam met een versnelling om de score te openen. In de 80 minuten die hij op Benfica speelde, slaagde hij in al zijn dribbels (5) en won hij al zijn duels (7): genoeg om een middenveld dat het moeilijk had, te ontlasten.

Een moegestreden Messi werd in het slot gewisseld, maar de conclusie was duidelijk: de Argentijn verkeert in grote vorm. In de laatste vijf wedstrijden vond hij zes keer de weg naar de netten. De wereldvoetballer vindt stilaan het genie terug in zijn spel, datgene wat van hem de beste speler ter wereld maakte toen hij bij Barça de sterren van de hemel speelde. En voor PSG is dit natuurlijk gunstig. "Ik denk dat hij in het eerste seizoen, na zijn overstap, wat tijd nodig had. Zelfs grote spelers hebben dat nodig, vooral na zoveel seizoenen bij eenzelfde club. Nu voelt hij zich veel meer op zijn gemak en het team speelt goed", stelde aanvoerder Marquinhos.

De X-factor?

Messi kwam naar de Franse hoofdstad om PSG aan die gedroomde Champions League-titel te helpen. Dezer dagen lijkt hij in staat om de rol van leider op zich te nemen, iets wat hem vorig jaar niet helemaal lukte. De Franse topploeg heeft de kans om tegen Benfica in Parijs een beslissende stap naar de laatste 16 te zetten. De Parijzenaars moeten zich desalniettemin hoeden voor onderschatting, gezien de wedstrijd van vorige week.

Messi zou, met de steun van het publiek, weer een glansprestatie kunnen neerzetten. Hij is de verbindende factor tussen het middenveld en de aanval, waar Mbappé en Neymar weinig verdedigend werk verrichten. In Parijs is het geloof alvast groot.

Nu dinsdag doet Proximus een uniek aanbod: de acht wedstrijden zijn simultaan te bekijken in de 'Multi Live' op de open zender Pickx Live, beschikbaar voor alle Proximus-klanten!

Het programma van speeldag 4 in de UEFA Champions League op Pickx+ Sports:

Dinsdag 11 oktober

Woensdag 12 oktober

Volg de UEFA Champions League op de zenders van Pickx+ Sports, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports. Duik dagelijks in de nieuwtjes over de Champions League (samenvattingen, interviews, magazines...) dankzij het rijke aanbod van Pickx op televisie en op onze website.

Proximus biedt tijdens de live-uitzendingen van de UEFA Champions League en het Belgisch voetbal een ‘interactieve’ modus aan in de Pickx-app (Android en iOS) en de website proximuspickx.be. Dankzij deze functie ontdek je de ploegopstellingen, de wedstrijdstatistieken en het vormpeil van beide ploegen. Maar bovenal stelt de interactieve videospeler je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven wanneer jij het maar wilt! Beleef het voetbal als nergens anders en speel je eigen VAR!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top