Dino Hotic en Cercle Brugge bewijzen dat de degradatiestrijd spectaculair zal worden

Sport | De tiende speeldag van de Jupiler Pro League zit erop. Zoals elke maandag brengt Proximus Pickx je haar rapport, met de man, het doelpunt en het cijfer van het weekend.

Door Pickx

Deel dit nieuws

De man van het weekend: Dino Hotic

AA Gent-Cercle Brugge was afgelopen weekend zonder twijfel de meest spectaculaire wedstrijd in de Jupiler Pro League. De Bosnische aanvallende middenvelder was tijdens de 3-4-zege van Cercle Brugge de grote uitblinker. Hij scoorde drie keer in de Ghelamco Arena. Hotic wist bijna een vierde keer raak te treffen, maar zijn schot strandde op de paal. De zege was heel erg welkom bij Cercle Brugge, aangezien concurrenten KV Kortrijk, KAS Eupen en RFC Seraing ook de drie punten pakten. Zulte Waregem verloor wel en blijft zo verweesd achter. Onderaan staan vijf punten op een zakdoek bij elkaar met slechts een punt verschil.


Doelpunt van het weekend: Morgan Poaty

Seraing zorgde voor een grote stunt door vrijdag te gaan winnen op het veld van Standard. De bezoekers speelden een sterke partij en wisten verdiend de drie punten te rapen. De twee doelpunten waren van mooie makelij. Moustapha Mbow wist met een mooi schot de 0-1 op het bord te zetten, maar Morgan Poaty deed nog beter door na een mooie solo doorheen de defensie van Standard het leer keihard voorbij Arnaud Bodart in doel te knallen. Het was voor de linksachter zijn eerste doelpunt op profniveau, wat het nog wat mooier maakte.

Het cijfer van het weekend: 10

Het duurde maar liefst 10 speeldagen vooraleer Royal Antwerp FC zijn eerste punten verspeelde. Het was voormalig Antwerp-speler Didier Lamkel Zé die met een assist KV Kortrijk richting 1-0 zette. De Great Old verloor uiteindelijk met 2-1. Antwerp staat nog steeds aan de leiding, met KRC Genk (2 punten) en Club Brugge (5 punten) als eerste achtervolgers.

Volg de Jupiler Pro League het hele seizoen op de zenders van Eleven Pro League, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus Pickx.

Proximus biedt tijdens de live-uitzendingen van de UEFA Champions League en het Belgisch voetbal een ‘interactieve’ modus aan in de Pickx-app (Android en iOS) en de website proximuspickx.be. Dankzij deze functie ontdek je de ploegopstellingen, de wedstrijdstatistieken en het vormpeil van beide ploegen. Maar bovenal stelt de interactieve videospeler je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven wanneer jij het maar wilt! Beleef het voetbal als nergens anders en speel je eigen VAR!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top