Verenigde Staten maken favorietenrol waar in WK-finale basketbal bij de vrouwen

Sport | In het Australische Sydney stond deze ochtend de basketbalfinale van het WK bij de vrouwen op het programma. De Verenigde Staten waren de grote favoriet tegen China en ze wisten de verwachtingen in te lossen. Ze wonnen met 83-61.

Door Pickx

Deel dit nieuws

De VS en China troffen elkaar al eerder in de poulefase en ook toen waren de Amerikaanse dames te sterk voor hun Chinese rivalen. Ze wisten toen de bovenhand te halen met 77-63. Deze keer werd er dus met 83-61 gewonnen, bij de rust stond het 43-33. De 15.895 aanwezige fans zagen Aja Wilson (19 punten) en Kelsey Plum (17 punten) uitblinken. De 19 punten en 12 rebounds van Yueru Li volstonden niet voor China, dat net als in de halve finales Li Meng moest missen door ziekte.

Elfde wereldtitel

De Amerikanen waren niet te stoppen in Australië. Op weg naar de finale wisten ze in de groepsfase België, Puerto Rico, China, Zuid-Korea en Bosnië zeer vlot over de knie te leggen. In de kwartfinales werd Servië (88-55) geklopt en in de halve finales was Canada (83-43) niet opgewassen tegen hen. China had op zijn beurt onder meer gastland Australië (in de halve finales) weten uit te schakelen.

Voor de Verenigde Staten is het de vierde wereldtitel op een rij, de elfde in totaal. Vorig jaar werden de Amerikaanse vrouwen in Tokio ook voor de zevende opeenvolgende keer olympisch kampioen, de negende keer in totaal. China veroverde haar tweede zilveren medaille op een WK, na 1994.

Eerder op de dag won Australië in de troostfinale met 95-65 van Canada. De Belgian Cats werden in de kwartfinales door Australië uitgeschakeld na een 86-69-nederlaag.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top