Mis niets van het spannende (en beslissende) motorsportweekend

Sport | Het is herfst en dat wil zeggen dat ook het einde van het motorsportseizoen stilaan in zicht komt. Komend weekend worden enkele belangrijke races gereden die de verschillende kampioenschappen wel eens in hun definitieve plooi kunnen leggen.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Bautista op zucht van Superbike-kampioenschap

Dit weekend wordt in Portugal de negende manche van het Superbike-kampioenschap gereden. De Spaanse motorpiloot Alvaro Bautista zal daar zijn voorsprong in het klassement willen uitbreiden ten koste van grootste concurrent Toprak Razgatlioglu. Die staat momenteel op de tweede plaats in het klassement. Bautista heeft sinds vorig weekend 59 punten voorsprong op Razgatlioglu en 67 punten voorsprong op Jonathan Rea, de nummer drie uit de stand. Als Bautista zijn voorsprong kan uitdiepen, wenkt het kampioenschap.

V
olg de negende ronde van het Superbike-kampioenschap dit weekend op de zenders van Eurosport, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports.

Wie wint het DTM-kampioenschap?

In het DTM-kampioenschap staat dit weekend in Hockenheim de allerlaatste manche van het kampioenschap op het programma en het belooft een nagelbijter te worden. Vorig weekend kon Sheldon van der Linde, de leider in klassement, geen enkel punt sprokkelen in Oostenrijk en hierdoor konden de overige renners uit de top 10 een gouden zaak doen. Op papier maken nog negen renners kans om het kampioenschap te winnen. Lucas Auer, de nummer twee uit de stand, beschikt na van der Linde wat ons betreft over de beste papieren. Hij staat immers op slechts elf punten van de leider.

Volg de laatste en beslissende ronde van het DTM-kampioenschap dit weekend op Eleven Sports 2, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top