Danny Rose: van WK met Engeland tot ontbonden contract bij tweedeklasser Watford in vier jaar tijd

Voetbal |

Iedereen weet dat het heel snel kan gaan in het voetbal. Het verhaal van Danny Rose is daar een schoolvoorbeeld van. In 2018 maakte hij nog deel uit van de WK-selectie van Engeland, dat toen vierde eindigde nadat het de kleine finale verloor van de Rode Duivels. Vier jaar later heeft tweedeklasser Watford zijn contract laten ontbinden, waardoor hij gratis op te pikken is.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Rond het jaar 2010 was Rose een van de beste Engelse verdedigers die er rondliep. Bij Tottenham en de Three Lions acteerde de linksachter op hoog niveau en dat wekte de interesse op van ploegen zoals Manchester United, Real Madrid en zelfs Paris Saint-Germain. Op het WK van 2018 speelde hij nagenoeg in elke wedstrijd mee en strandde hij met zijn landgenoten op een zucht van het podium.

Het daaropvolgende jaar haalde hij met de Spurs de finale van de Champions League, die verloren ging tegen Liverpool. Het betekende meteen de zwanenzang van Rose bij de Londenaren. Zijn verdere carrière verliep tot nog toe allesbehalve van een leien dakje.

Blanco seizoen

Het seizoen nadien startte hij aanvankelijk als titularis, maar in januari besliste Tottenham hem uit te lenen aan Newcastle nadat hij stelselmatig uit de gratie viel. De verdediger kreeg er opnieuw meer speeltijd, weliswaar zonder grootse prestaties op de mat te brengen. De Magpies lichtten de koopoptie uiteindelijk niet, waardoor Rose noodgedwongen terugkeerde naar Londen.

In de Engelse hoofdstad moest hij de nieuwe jaargang bij de beloften afwerken, zonder veel in actie te komen. Na zijn aflopende contract in juni 2021 ging Rose aan de slag bij Watford.

Richting Championship en werkloosheid

Nadat hij het seizoen startte op de bank bij de Hornets, knokte hij zich op de vierde speeldag in de ploeg. In vijf opeenvolgende wedstrijden kreeg hij telkens een basisplaats. Nadien trad hij nog aan in drie matchen tot begin december, waarna hij andermaal van de voorgrond verdween. In 2022 behoorde Rose geen enkele keer tot het wedstrijdblad bij de toekomstige degradant.

Rose lag bij aanvang van het huidige seizoen nog onder contract bij de tweedeklasser, maar club en speler gooiden het begin september op een akkoord om elk hun eigen weg te gaan. Rose is nu op 32-jarige leeftijd naarstig op zoek naar een nieuwe werkgever. Hij heeft zonder enige twijfel voldoende kwaliteiten te bieden, zolang hij daar de mogelijkheid toe krijgt.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top