Voormalig Kortrijkzaan Terem Moffi dirigeert Lorient naar de top van de Ligue 1

Sport |

Het hoeft niet te verbazen dat Paris Saint-Germain de eerste plaats inpalmt in de rangschikking van de Franse hoogste voetbalafdeling en dat Marseille hen op de hielen zit. Maar het podium wordt evenwel op dit ogenblik vervolledigd door een verrassende naam: Lorient. En Terem Moffi, de exponent van het sterke seizoensbegin, doet ongetwijfeld nog een belletje rinkelen.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Lorient is na 8 speeldagen de verrassing in de Ligue 1. Voor aanvang had niemand durven voorspellen dat de Merlus zo’n hoge ogen zouden gooien. De Bretoense club boekte tegen Auxerre, Nantes, Ajaccio en Lyon zelfs 4 opeenvolgende overwinningen.

Moffi is de verpersoonlijking van de blitzstart. De aanvaller scoorde al 6 goals, waarmee hij na supersterren Kylian Mbappé (8) en Neymar (7) de derde beste schutter is. De gewezen afwerker van KV Kortrijk compenseert met zijn doelpuntenproductie overigens de defensieve vrijgevigheid van zijn team, dat al 12 treffers moest incasseren.

Moffi hervindt vertrouwen

Vorig seizoen lukte Moffi 8 doelpunten, waarmee hij er niet geheel in slaagde om uit te blinken. De vraag luidde of de Nigeriaan niet beter andere oorden zou kunnen opzoeken, ondanks dat hij niet echt naar de uitgang gedreven werd.

Régis Le Bris, de nieuwe coach van Lorient, sprak meteen zijn vertrouwen uit in Moffi en dat loont vooralsnog. In de 2-1 overwinning tegen Clermont en de 5-2 nederlaag tegen Lens nam hij telkens beide goals voor zijn rekening. Ook tegen Lyon en Auxerre pikte hij zijn doelpuntje mee.

Van Litouwen naar Europees voetbal?

Het Belgische voetbal leerde Moffi kortstondig kennen. Kortrijk plukte hem in januari 2020 weg in Litouwen. Ondanks een door corona gehavend seizoen trof de spits 5 keer raak in 11 duels. Dat volstond voor Lorient om een slordige 8 miljoen euro neer te tellen voor zijn diensten. Het betrof meteen een woekerwinst voor de Kerels, die nauwelijks 150.000 euro voor hem betaalden.

In zijn eerste seizoen in Franse loondienst was hij meteen goed voor 14 treffers in competitieverband. Het afgelopen jaar kwam hij iets minder uit de verf met 8 rozen, maar momenteel lijkt hij op weg om zich te herpakken. Moffi mag dankzij zijn prestaties stilaan beginnen dromen van een stap hogerop en Europees voetbal, tenzij hij Lorient zelf naar het Europese toneel loodst?

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top