Neemt Verschaeren tegen Charleroi een nieuwe start?

Sport | RSC Anderlecht ontvangt zondag om 13u30 Sporting Charleroi en dat is een partij die de Brusselaars moeten winnen in de strijd om een ticket voor de Champions’ play-offs. Felice Mazzu hoopt dat Yari Verschaeren eindelijk is vertrokken.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Yari Verschaeren kreeg vorig jaar meer verantwoordelijkheid én het iconische nummer 10 toen Vincent Kompany er nog coach was. Hij kende een degelijk seizoen met 9 goals en 8 assists in 45 wedstrijden. Kompany vertrok en Felice Mazzu kwam naar het Lotto Park. Hij gaf Verschaeren de rol van spelmaker en de negenvoudige Rode Duivel kende een fantastische voorbereiding. Hij scoorde aan de lopende band en Verschaeren leek op weg naar een mooi seizoen.

Kritiek van Mazzu

De eerste weken speelde hij nog goed, maar er volgden geen goals en assists. Nadien gingen de resultaten steeds minder goed worden en Verschaeren zakte mee weg met het team. De 21-jarige aanvaller middenvelder kreeg kritiek, want binnen de club hadden ze gehoopt dat dit zijn seizoen ging worden en dat hij de ploeg stilaan bij de hand zou nemen. Dat lukte niet en na 12 wedstrijden stond de teller op 0 goals en 0 assists.

Mazzu haalde voor aanvang van de Europese wedstrijd tegen FCSB stevig uit. "De opleiding bij Anderlecht is perfect en levert topspelers op, maar eens de jongens uit dat opleidingscentrum stappen, moeten ze beseffen dat dit een sport is voor volwassenen. Op dit niveau wordt meer gevraagd dan bij de jeugd. Dan moeten ze tonen dat ze ook de strijd willen aangaan en dat ze zich helemaal willen opofferen."

Goal tegen Kortrijk

Verschaeren mocht zich aangesproken voelen, want de Neerpede-boy zat op de bank in Boekarest. Mazzu prikkelde Verschaeren, want tegen KV Kortrijk mocht hij enkele dagen later terug starten. Daar lukte hij zijn eerste treffer van het seizoen en het was duidelijk dat Verschaeren de kritiek van de voorgaande weken serieus had genomen. Hij juichte niet na zijn doelpunt.

Verschaeren moet dit seizoen de volgende stap zetten. Op zijn 21ste en na 125 matchen voor Anderlecht, met daarin 20 goals en 17 assists, wordt er meer verwacht. Het talent moet constanter en beslissender worden en tegen Charleroi hoopt Mazzu dat de talentvolle speler weer zijn beste niveau gaat halen. Kan Verschaeren tegen Charleroi bevestigen en zijn seizoen eindelijk helemaal van start laten gaan?

Volg de Jupiler Pro League het hele seizoen, met op zondag 2 oktober om 13u30 Anderlecht-Charleroi op Eleven Pro League 1, dankzij de zenders van Eleven Pro League, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus Pickx.

Proximus biedt tijdens de live-uitzendingen van de UEFA Champions League en het Belgisch voetbal een ‘interactieve’ modus aan in de Pickx-app (Android en iOS) en de website proximuspickx.be. Dankzij deze functie ontdek je de ploegopstellingen, de wedstrijdstatistieken en het vormpeil van beide ploegen. Maar bovenal stelt de interactieve videospeler je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven wanneer jij het maar wilt! Beleef het voetbal als nergens anders en speel je eigen VAR!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top