Het einde van het wielerseizoen belooft in oktober veel spektakel op te leveren

Sport | Het wereldkampioenschap mag dan wel achter de rug zijn, toch is het wielerseizoen nog niet voorbij. Pickx blikt vooruit op de komende wedstrijden die in oktober worden betwist.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Coppa Bernocchi

De Italiaanse wedstrijd rond de stad Legnano in Lombardije gaat aanstaande maandag 3 oktober op zoek naar een opvolger van Remco Evenepoel. Vorig jaar trotseerde de winnaar van de Vuelta het slechte weer en won de wedstrijd na een solo van 30 kilometer. Hij werd daarmee na Rik Van Looy de tweede Belgische renner die zijn naam op de erelijst kon zetten. Dit jaar zullen onder meer Tim Wellens en Mauri Vansevenant proberen hem op te volgen in de 103e editie van deze heuvelachtige wedstrijd. Ook Alberto Bettiol, David Gaudu, Matteo Trentin en Bauke Mollema maken er hun opwachting. 

Je kan de Coppa Bernocchi maandag 3 oktober op Eurosport 2 volgen.

Binche-Chimay-Binche

Ook in België kan je in oktober nog kijken naar een wielerwedstrijd, want op dinsdag 4 oktober staat de 34e editie van Binche-Chimay-Binche op het programma. Daarin wordt gezocht naar een opvolger voor Danny van Poppel, de Nederlander die de wedstrijd vorig jaar won nadat hij de sprinters verraste door er op enkele kilometers van de finish vandoor te gaan. Bij de vrouwen trok Sara Van de Vel aan het langste eind. Ze hoopt zichzelf dinsdag op te volgen.

Volg de mannen- en vrouwenedities van Binche-Chimay-Binche dinsdag 4 oktober op Eurosport 2.

Gran Piemonte

Het peloton houdt daarna halt in Piemonte met de 106e editie van de Gran Piemonte op donderdag de 6e. De wedstrijd van 198 kilometer lang tussen Omegna en Beinasco met heel wisselend profiel zou op papier kunnen gewonnen worden door een snelle man, aangezien het parcours grotendeels vlak is. Maar in 2021 zorgde de Britse pistier Matthew Walls voor een verrassing door Giacomo Nizzolo en Olav Kooij in een sprint te verslaan en zo zijn tweede overwinning op de weg te boeken.

Je kan de Ronde van Piemonte donderdag 6 oktober volgen op Eurosport 2.

Ronde van Romandië voor vrouwen

Voor de allereerste keer zullen ook de vrouwen hun eigen Ronde van Romandië afwerken. De race vindt plaats van 7 tot 9 oktober, begint in Lausanne en eindigt in Genève na drie dagen racen. De koninginnenrit staata op zaterdag ingepland. Dan rijden de vrouwen een rit met finish bergop in Thyon. Op de startlijst staan onder meer wereldkampioen Annemiek Van Vleuten samen met nog minstens twee andere toprensters, haar landgenote Demi Vollering en de Pool Katarzyna Niewiadoma.

Je kan de Ronde van Romandië voor vrouwen van 7 tot 9 oktober op Eurosport 2 bekijken

Ronde van Lombardije

Het vijfde en laatste monument van het seizoen brengt zoals gewoonlijk opnieuw heel wat toprenners samen in Noord-Italië. Uittredende winnaar Tadej Pogacar zal op het veeleisende parcours tussen Bergamo en Como zijn titel moeten verdedigen tegen Jonas Vingegaard, Primož Roglic, Aleksandr Vlasov, Egan Bernal of Julian Alaphilippe, om er maar een paar te noemen. Dit jaar moeten de renners opnieuw over de formidabele muur van Sormano. De mythische Civiglio werd evenwel uit het parcours gelaten.

Je kan de Ronde van Lombardije zaterdag 8 oktober volgen op Sporza.

Parijs-Tours

Op zondag 9 oktober vindt een van de oudste wedstrijden van de professionele kalender plaats. In Parijs-Tours krijgen de renners een vernieuwd parcours met onder meer een aantal gravelstroken voorgeschoteld. Renners als Jasper Philipsen of Biniam Girmay zullen proberen voorkomen dat Arnaud Démare zijn titel er na 213 kilometer kan verlengen. Deze 116e editie wordt ook het einde van een hoofdstuk, aangezien dit de laatste wedstrijd uit de carrière van Philippe Gilbert zal zijn. Gilbert won de race in 2008 en 2009.

Parijs-Tours kan je zondag 9 oktober volgen via Sporza.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top