Is Gojko Cimirot op weg naar een nieuwe rol bij Standard?

Sport | Standard-coach Ronny Deila koos tegen Club Brugge voor een driemansdefensie en daarin was een verrassende rol weggelegd voor Gojko Cimirot. Maakt Deila van de middenvelder een nieuwe centrale verdediger?

Door Pickx

Deel dit nieuws

Standard maakte als collectief geheel indruk tegen Club Brugge, maar er waren ook een aantal spelers die net dat tikkeltje meer brachten. Zo waren er de prestaties van Philip Zinckernagel, auteur van twee goals, William Balikwisha, Nicolas Raskin en Gojko Cimirot. Die laatste maakte indruk op een voor hem ongewone positie.

Standard moest het tegen Club Brugge zonder Nathan Goy en Kostas Laifis stellen en de Noor koos ervoor om Cimirot een rijtje achteruit te trekken. De afgelopen jaren speelde die vooral als defensieve middenvelder en het was dus toch even schrikken toen we de basisploeg zagen met Cimirot als verdediger.

Trouwe soldaat

Cimirot werd links in de driemansverdediging geposteerd en hij speelde een zeer goede partij. Hij voetbalde sober uit, maar positioneel deed hij het zeer goed. Daarnaast wist hij ook een aantal goede defensieve intercepties uit te voeren. Een geslaagd experiment.

Deila mocht zeker tevreden zijn over de prestatie van de ervaren Bosniër en na de match kreeg hij dan ook de nodige lof van zijn coach. "'Cimi' is een soldaat. Hij doet wat je vraagt. Als hij als verdedigende middenvelder speelt, maakt hij nooit een defensieve fout. Hij knapt al het vuile werk op. Ik vind hem goed als hij het spel voor zich heeft, en daarom dacht ik dat hij ook op deze positie goed zou kunnen presteren", zei Deila na de match aan La Dernière Heure.

Eenmalig?

Het is nu de vraag of de trainer van Standard Cimirot ook tegen Charleroi zal laten staan in de defensie. Tegen Club Brugge werd hij ook niet gemist op het middenveld. Toch bestaat de kans dat Cimirot weer op het middenveld zal spelen, aangezien Balikwisha geschorst is en Laifis terug beschikbaar is om achteraan zijn plaats in te nemen.

Deila is er wel heilig van overtuigd dat Cimirot nog een toekomst heeft als verdediger. "Het was de eerste keer dat hij er speelde, maar ik denk niet dat het de laatste keer was. Als hij 35 jaar is, zal hij daar wellicht altijd spelen", lacht de coach.

Volg de Jupiler Pro League het hele seizoen, met vrijdag vanaf 20u25 het treffen tussen Standard en Seraing op Eleven Pro League 1, dankzij de zenders van Eleven Pro League, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus Pickx.

Proximus biedt tijdens de live-uitzendingen van de UEFA Champions League en het Belgisch voetbal een ‘interactieve’ modus aan in de Pickx-app (Android en iOS) en de website proximuspickx.be. Dankzij deze functie ontdek je de ploegopstellingen, de wedstrijdstatistieken en het vormpeil van beide ploegen. Maar bovenal stelt de interactieve videospeler je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven wanneer jij het maar wilt! Beleef het voetbal als nergens anders en speel je eigen VAR!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top