Vang de herfst aan met boordevol motorsport

Sport | Tijdens het eerste weekend van de herfst wordt er heel wat aan motorsport gedaan. Proximus dook in de programmatie en zag dat er heel wat Belgen een slag kunnen slaan.

Door Pickx

Deel dit nieuws

DTM in Oostenrijk

Vorig weekend hield de DTM-karavaan nog halt op Spa-Francorchamps, maar dit weekend is de Red Bull Ring in Oostenrijk aan de beurt. Onze landgenoot Laurens Vanthoor zal daar zijn mindere prestatie van vorig weekend proberen te vergeten. Onze landgenoot had remproblemen tijdens het eerste deel van de race en moest daarom opgeven. Hij kon wel deelnemen aan de tweede race en eindigde daarin als twaalfde. Momenteel staat Vanthoor op de 17e plaats in het klassement maar misschien liggen de kaarten na het volgende weekend helemaal anders.

Volg de DTM in Oostenrijk dit weekend op Eleven Sports 2.

Motorcross of Nations in de VS

Begin september viel het doek over de verschillende competities in de motorcrosswereld. Er staat deze maand wel nog een evenement gepland en dat is de ‘Motorcross of Nations’. Deze eendaagse motorcrosswedstrijd tussen landenteams vindt dit jaar plaats op het RedBud-circuit in de Amerikaanse staat Michigan. België is ook van de partij en bondscoach Johan Boonen riep Jeremy Van Horebeek, Jago Geerts en Liam Everts op om ons land te vertegenwoordigen. Geerts zal vast indruk willen maken in de VS nadat hij het MX2-kampioenschap op het nippertje is kwijtgespeeld aan de Fransman Tom Vialle.

Volg de Motocross of Nations dit weekend op Eurosport 2.

Superbike GP in Spanje

Dit weekend vindt in Spanje een van de laatste manches van het Superbike-kampioenschap plaats. De WSBK-karavaan houdt halt aan het Montmelo-circuit in Barcelona. De top drie van het klassement die bestaat uit Jonathan Rea, Toprak Razgatliuglu en Alvaro Bautista. Bautista, de leider in het klassement, kan in zijn eigen thuisland een heuse slag slaan. De Spanjaard heeft al ervaring met het winnen van een kampioenschap en zal die ervaring dit weekend goed kunnen gebruiken.

Volg de Catalunya Superbike GP dit weekend op Eurosport 2.

Extreme E in Chili

Het Extreme E-kampioenschap is dit weekend aan zijn vierde manche toe. De elektrische racevoertuigen deden eerder dit jaar al Saudi-Arabië en Sardinië aan en zullen dit weekend in Chili te zien zijn. De negenvoudige wereldkampioen rally Sébastien Loeb staat samen met co-pilote Cristina Gutiérrez op de vierde plaats in het klassement. Hun team, X44, werd oorspronkelijk mede opgericht door Lewis Hamilton en greep vorig jaar net naast de titel. Als Loeb en Gutiérrez dit jaar het kampioenschap willen winnen, zullen ze een heuse inhaalbeweging moeten doen.

Volg de vierde ronde van de Extreme E in Chili op Eleven Sports 3.

eTCR in Duitsland

Komend weekend zal ook het doek over het eTCR-kampioenschap vallen. De eTCR-teams zakken af naar de Sachsenring in Duitsland om het kampioenschap daar in zijn defintieve plooi te leggen. De Fransman Adrien Tambay en de Zweed Mattias Ekström maken nog kans om de titel te winnen en het brons kan misschien naar onze landgenoot Maxime Martin gaan. Als Martin even goed aan de start verschijnt als enkele weken geleden in Zolder, maakt hij kans op een podiumplaats.

Volg de ontknoping van de eTCR dit weekend op Eurosport 2.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top