Er was eens een Rode Duivel: Didier Ernst

Sport | In 2022 blikt Proximus Pickx terug op Rode Duivels die slechts een voetnoot in de geschiedenis van onze nationale ploeg zijn. Hoewel zij slechts een handvol wedstrijden internationals waren, zijn ze toch opgenomen in het geschiedenisboek van onze nationale ploeg. Deze keer hebben we het over Didier Ernst.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Aan de zijde van Wilmots & co.

Ernst werd de jaren nadien een titularis bij Standard en met zijn doorzettingsvermogen en energieke manier van spelen werd hij al snel een publiekslieveling. In 1999 wist hij zich in de kijker te spelen van toenmalig bondscoach Georges Leekens. Ernst was 27 jaar en mocht op 30 maart 1999 zijn debuut maken in een oefenmatch tegen Egypte. Voor Ernst kwam er zo een droom uit, want de partij vond ook nog eens plaats in het stadion van Standard.

De speler van de Rouches begon nog op de bank, maar de 18.612 aanwezige fans mochten luid juichen toen Ernst aan de tweede helft mocht beginnen. Hij nam de plaats in van Chris Janssens. België verloor die match uiteindelijk met 0-1 en dat met een ploeg waar ook bekende namen als Johan Walem, Marc Wilmots, Luis Oliveira, Bart Goor en Emile Mpenza in actie kwamen.

Prijs bij La Louvière

Voor Ernst bleef het bij die ene partij voor de Rode Duivels. Hij bleef de jaren nadien nog een sterkhouder bij Standard, maar na een minder seizoen trok hij in 2002 en op zijn 30ste naar La Louvière. Ernst speelde elf jaar voor Standard – waar hij maar liefst 287 matchen speelde - maar won bij zijn geliefde club echter geen prijs.

Dat wist hij wél te doen bij La Louvière, waar hij de Beker van België won. Ernst was een basispion tijdens de 1-3-zege tegen STVV. Ernst ging de jaren nadien van de ene naar de andere club. Na amper een seizoen bij La Louvière trok hij naar FC Brussels. Daar speelde hij ook maar een seizoen en KAS Eupen wist hem aan te trekken. Weer een jaar later verkaste hij naar RCS Verviers, dat hij na twee jaar de rug toekeerde voor Sprimont. In 2008 belandde hij bij Royal Spa FC en in 2009 hing hij daar op 37-jarige leeftijd de schoenen aan de haak.

Ernst ging na zijn carrière aan de slag als trainer. Hij was coach in de lagere reeksen van het nationale voetbal.

Fan van onze serie? Lees hier het verhaal van Ivan Hoste.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top