Antonio Nusa beitelt zijn naam in de recordboeken

Sport | Antonio Nusa heeft dinsdag met het vierde doelpunt tegen Porto zijn naam in de geschiedenisboeken van Club Brugge en de UEFA Champions League geschreven.

Door Pickx

Deel dit nieuws

De 4-0 zege van Club Brugge op Porto in groep B van de UEFA Champions League was een magische avond. Een hoogdag voor de Belgische kampioen, die een galawedstrijd speelde. Antonio Nusa was één van de uitblinkers.

Vroeg begonnen is half gewonnen

Na een teleurstellende wedstrijd vorig weekend op het drassige veld van Seraing miste de piepjonge Noor zijn debuut in de Champions League niet. Met nog een kwartier op de klok viel hij in voor Andreas Skov Olsen en liet hij zien dat hij een enorm technisch potentieel heeft, vooral in het vasthouden van de bal. En als klap op de vuurpijl scoorde hij op het einde van de wedstrijd het vierde doelpunt van Club. Na wat flukse balbewegingen stuurde Casper Nielsen Nusa door de buitenspelval, waarna die laatste de bal koelbloedig langs de arme Diogo Costa gleed.

Met dit doelpunt schreef de jonge Bruggeling geschiedenis in de Champions League. Gisteravond werd hij met 17 jaar en 189 dagen de jongste speler in de geschiedenis die scoorde bij zijn debuut in het kampioenenbal. Hij is nu ook de tweede jongste doelpuntenmaker in de geschiedenis van de competitie achter Ansu Fati, die in zijn derde Champions League-wedstrijd scoorde op slechts 17 jaar en 40 dagen.

Enkele maanden geleden had de jonge Noor zich al onderscheiden door de jongste doelpuntenmaker in de geschiedenis van Club Brugge te worden. In de belangrijke kampioenswedstrijd tegen Union scoorde hij op 17-jarige leeftijd en 21 dagen het tweede doelpunt, waarmee hij voormalige recordhouder Dirk Hinderyckx inhaalde, die in 1974 scoorde op 17 jaar, vier maanden en 20 dagen. Club Brugge heeft er een diamant bij.

De tweede speeldag van de UEFA Champions League op Pickx+ Sports:

Woensdag 14 september

Proximus biedt tijdens de live-uitzendingen van de UEFA Champions League en het Belgisch voetbal een ‘interactieve’ modus aan in de Pickx-app (Android en iOS) en de website proximuspickx.be. Dankzij deze functie ontdek je de ploegopstellingen, de wedstrijdstatistieken en het vormpeil van beide ploegen. Maar bovenal stelt de interactieve videospeler je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven wanneer jij het maar wilt! Beleef het voetbal als nergens anders en speel je eigen VAR!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top