Maxim De Cuyper (Westerlo) scoort punten bij Roberto Martínez

Sport |

De achtste speeldag van de Jupiler Pro League zit erop. Zoals elke maandag brengt Proximus Pickx je haar rapport, met de man, het doelpunt en het cijfer van het weekend.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Man van het weekend: Maxim De Cuyper

Maxim De Cuyper, door Club Brugge uitgeleend aan Westerlo, maakte er geen geheim van dat hij tegen Anderlecht altijd dat tikkeltje meer gemotiveerd aan de aftrap verschijnt. De eeuwige rivaliteit tussen blauw-zwart en paars-wit, weet u wel. De in Brugge opgeleide linksachter leverde dan ook een uitmuntende prestatie af zondag tegen Anderlecht en hielp zo Westerlo mee aan de drie punten. De nog altijd maar 21-jarige flankspeler was zowel verdedigend erg solide als aanvallend heel erg betrokken, getuige ook zijn twee assists en nog een stuk of wat haarfijne voorzetten die evengoed doelpunten hadden kunnen opleveren. Bij zijn eerste assist bediende hij Vetokele met een perfecte crossbal, iets waar De Cuyper een patent op heeft. Met zijn tweede assist zette hij invaller Halil Akbunar op weg naar doel via een gemeten dieptepass. Bondscoach Roberto Martínez, vooral met enkele Anderlechtspelers in het hoofd, zat in de tribunes en zal ongetwijfeld gecharmeerd geraakt zijn door dit beloftevolle Belgische talent.

Doelpunt van het weekend: Loïc Lapoussin

We hadden hier ook kunnen kiezen voor het doelpunt van Mario Gonzalez, de Spaanse spits van OH Leuven die slechts luttele seconden na zijn invalbeurt al een scherp aangesneden vrije trap van Rapha Holzhauser (ook ingevallen) prachtig in doel devieerde en zo zijn ploeg de zege schonk tegen Charleroi. Maar we gaan toch voor de goal van Loïc Lapoussin, ook al leverde die voor Union geen punten op in de topper tegen Genk. Een esthetische keuze dus. Want wat een pareltje lukte de Franse middenvelder/flankspeler! Na een collectieve actie, opgezet door Teddy Teuma, nam Lapoussin vanop de rechterflank de bal mee de rechthoek in, om dan verschroeiend uit te halen met zijn (mindere) linkervoet. Via de deklat zoefde het leer voorbij een verbouwereerde Maarten Vandervoordt. Een kantelmoment leek het, want het bracht Union na een moeilijke eerste helft weer in de wedstrijd (1-1), ware het niet dat Aly Samatta in de blessuretijd met een rake kopbal Genk alsnog de drie punten schonk.

Cijfer van het weekend: 8

Standard is aan een knappe reeks bezig van drie opeenvolgende overwinningen, wat hen na een mislukte competitiestart stilaan weer onder de mensen brengt. Maar wat Antwerp realiseert, staat toch nog een pak hoger aangeschreven: acht zeges op een rij. Dankzij opnieuw een zege op het veld van Cercle Brugge (0-2) prijkt The Great Old nu met 24 op 24 autoritair aan de leiding in de Jupiler Pro League. Bovendien verbreekt het zo het eigen clubrecord van beste competitiestart ooit (zeven zeges op een rij in de jaren 30). Iets zegt ons dat die reeks komend weekend nog verder uitgediept zal worden tegen Seraing.

Volg de Jupiler Pro League het hele seizoen op de zenders van Eleven Pro League, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus Pickx.

Proximus biedt tijdens de live-uitzendingen van de UEFA Champions League en het Belgisch voetbal een ‘interactieve’ modus aan in de Pickx-app (Android en iOS) en de website proximuspickx.be. Dankzij deze functie ontdek je de ploegopstellingen, de wedstrijdstatistieken en het vormpeil van beide ploegen. Maar bovenal stelt de interactieve videospeler je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven wanneer jij het maar wilt! Beleef het voetbal als nergens anders en speel je eigen VAR!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top