Krijgt Eden Hazard (Real Madrid) opnieuw een kans in de Champions League?

Sport | Aanstaande woensdag wordt de tweede speeldag van de UEFA Champions League afgewerkt. Titelverdediger Real Madrid ontvangt RB Leipzig en die wedstrijd kan wel eens kansen bieden voor Eden Hazard.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Eden Hazard heeft zichzelf opnieuw in de schijnwerpers weten te voetballen bij Real Madrid. De Rode Duivel mocht vorige week tijdens de Europese wedstrijd tegen Celtic Glasgow invallen voor een geblesseerde Karim Benzema en deed dat met verve: Hazard legde de 0-3-eindstand vast en gaf ook een assist. Met die knalprestatie bewees Hazard dat hij nog niets aan kwaliteit heeft ingeboet en zijn plaats verdient bij Los Galacticos.

Vertrouwen gekregen

Volgens de coach van Real Madrid, Carlo Ancelotti, zal Hazard dit seizoen worden uitgespeeld als (valse) spits en dat betekent dat de blessure van Karim Benzema wel eens speelkansen kan opleveren voor de Rode Duivel. ‘Kan opleveren’ want het is lang niet zeker dat Hazard deze week opnieuw zal opdraven voor de Koninklijke. Hazard heeft immers nog altijd af te rekenen met torenhoge concurrentie in de Spaanse hoofdstad. Zijn voornaamste rivaal luistert momenteel naar de naam Rodrigo en die doet het heus niet onaardig bij de Koninklijke.

Als het van Karim Benzema afhangt, kunnen beide spelers op zijn positie spelen. De Franse topspits blikte ook terug op de wedstrijd van Hazard tegen Celtic en vond dat de Belg het er goed vanaf had gebracht. “Hazard deed wat ik hem vroeg te doen”, zei Benzema. “Een goede positie zoeken en daardoor ruimte creëren voor anderen. In de eerste helft verliep het minder goed omdat die ruimte soms niet goed werd benut door anderen, maar in het algemeen speelde we een goede wedstrijd”, klonk het.

Benzema ligt helaas nog steeds in de lappenmand. Hierdoor zal ofwel Eden Hazard, ofwel Rodrigo de plek van superspits Karim Benzema in de wedstrijd tegen RB Leipzig innemen. (Leipzig verloor vorige week overigens nog met 1-4 van Sjachtar Donetsk.) Laten we de vingers kruisen en hopen dat Hazard eindelijk eerste keuze wordt.

De tweede speeldag van de UEFA Champions League op Pickx+ Sports:

Woensdag 14 september

Proximus biedt tijdens de live-uitzendingen van de UEFA Champions League en het Belgisch voetbal een ‘interactieve’ modus aan in de Pickx-app (Android en iOS) en de website proximuspickx.be. Dankzij deze functie ontdek je de ploegopstellingen, de wedstrijdstatistieken en het vormpeil van beide ploegen. Maar bovenal stelt de interactieve videospeler je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven wanneer jij het maar wilt! Beleef het voetbal als nergens anders en speel je eigen VAR!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top