Hoe Vincent Janssen bij Antwerp eindelijk weer boven water komt

Sport |

Vijf goals in de laatste vier wedstrijden: Vincent Janssen is on fire! Daar vaart ook Antwerp wel bij. De Sinjoren zetten met een kanonstart van 24 op 24 een nieuw clubrecord neer. Komend weekend tegen Seraing biedt de mogelijkheid om die straffe reeks verder te zetten.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Antwerp staat na acht speeldagen fier aan de leiding in onze Jupiler Pro League, bovendien met een perfect rapport: 24 op 24. En het strafste is: daarvoor hoefde The Great Old niet eens fantastisch te voetballen. De grote kracht van dit Antwerp is de efficiëntie, zowel achteraan als vooraan. Met Rode Duivel Toby Alderweireld -deze zomer dé stuntaankoop van sportief directeur Marc Overmars- als absolute meerwaarde in de defensie slikte de ploeg nog maar 5 tegendoelpunten in 8 competitiewedstrijden. En als de ervaren verdedigers, met ook Ritchie De Laet, al eens iets doorlaten staat daar met Jean Butez nog een uitstekende doelman te wachten.

Wanneer je de nul houdt, volstaat één goaltje om te winnen, luidt een oude voetbalwijsheid. Dat zet Antwerp knap om in de praktijk. Want voorin heeft het ook weelde. Met Michael Frey had het al de JPL-topschutter van vorig seizoen in de rangen lopen en daar werd deze zomer met Nederlands international Vincent Janssen een serieuze concurrent aan toegevoegd. Enigszins verrassend kreeg Frey in de eerste competitieweken de voorkeur op Janssen, die door zijn landgenoot Marc van Bommel slechts mondjesmaat gebracht werd.

Profiteren van blessure Frey

Zoals dat zo vaak gaat, bleek de ene zijn ongeluk de andere zijn geluk. In de wedstrijd tegen Gent, op de zesde speeldag, geraakte Frey geblesseerd aan de kuit. Toevallig in de eerste wedstrijd waarin beide spitsen samen aan de aftrap stonden (en scoorden). Sindsdien is Janssen optie nummer één in de spits bij Antwerp. Resultaat: 5 doelpunten in de voorbije 4 wedstrijden.

Ook afgelopen weekend tegen Cercle Brugge toonde de Nederlander zijn torinstinct. Bij een snelle tegenaanval over rechts liep hij eerst slim naar de eerste paal om af te haken in de rug van zijn verdediger en een prima voorzet van Ekkelenkamp simpel binnen te tikken: goed voor de bevrijdende 0-1 op het veld van Cercle. Een echte spitsengoal ook.

Knallen tegen Seraing

Zo lijkt Janssen eindelijk de hoge verwachtingen in te lossen bij Antwerp, dat deze zomer 5 miljoen euro op tafel legde om hem bij het Mexicaanse Monterrey weg te plukken. Daar scoorde het jeugdproduct van Feyenoord 24 doelpunten in drie seizoenen. Niet bepaald indrukwekkend. Ook voordien bij Tottenham (6 goals in 42 wedstrijden) en Fenerbahce (5 goals in 18 wedstrijden) blonk de Nederlandse spits -die eerder als invaller werd gebruikt- niet meteen uit. Het is van zijn doorbraakseizoen 2015/2016 geleden dat hij nog zo efficiënt voor de dag kwam: toen werd hij bij AZ topschutter van de Eredivisie met 27 treffers.

Bij Antwerp wijzen ze er echter graag op dat Janssen zoveel meer is dan een doelpuntenmaker. Hij is gedisciplineerd in zijn defensieve taken en vormt ook een betrouwbaar aanspeelpunt. Meer dan Frey, die wel eens technische onkunde wordt aangewreven. Janssen profiteert alvast van de blessure van zijn concullega om zijn plek in het elftal op te eisen. De wedstrijd van komende vrijdagavond tegen Seraing -met 16 tegendoelpunten voorlopig de meest gepasseerde verdediging in de JPL- vormt een uitstekende gelegenheid om zijn knappe doelpuntenreeks verder op te drijven. En zo Antwerp naar een 27 op 27 te knallen.

Volg de Jupiler Pro League, met deze vrijdag om 20u45 het duel tussen Antwerp en Seraing op Eleven Pro League 1, het hele seizoen op de zenders van Eleven Pro League, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus Pickx.

Proximus biedt tijdens de live-uitzendingen van de UEFA Champions League en het Belgisch voetbal een ‘interactieve’ modus aan in de Pickx-app (Android en iOS) en de website proximuspickx.be. Dankzij deze functie ontdek je de ploegopstellingen, de wedstrijdstatistieken en het vormpeil van beide ploegen. Maar bovenal stelt de interactieve videospeler je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven wanneer jij het maar wilt! Beleef het voetbal als nergens anders en speel je eigen VAR!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top