One day, one goal: 17-jarige Cristiano Ronaldo prikt allereerste profdoelpunt tegen de netten

Sport |

Om de beste schutter in de geschiedenis van het voetbal te worden, moest Cristiano Ronaldo ergens beginnen. Dat was op een avond in oktober 2002, in loondienst van Sporting Portugal. Op 17-jarige leeftijd opende hij zijn rekening.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Ronaldo liet ondertussen meer dan 800 doelpunten optekenen sinds hij prof is. De Portugese superster trof om precies te zijn 815 keer raak namens Sporting, Manchester United, Real Madrid, Juventus en Portugal. Het betreft onwaarschijnlijke statistieken in een tijdspanne van 20 jaar, met gemiddeld 40 goals per jaar.

CR7 heeft een patent op fantastische treffers. Ze zijn zo talrijk dat je er artikels en artikels over zou kunnen schrijven. We keren terug naar waar het allemaal begon, naar 7 oktober 2002. De dag dat de geschiedenis zich begint te schrijven.

Eerste basisplaats, eerste brace

Ronaldo heeft er nooit van gehouden om te doen wat iedereen doet. Bij toenmalig regerend landskampioen Sporting integreerde hij zich snel in de selectie van Laszlo Boloni. Na twee matchen buiten de selectie en nog twee op de bank, kreeg CR28 (op dat moment) zijn eerste speelminuten op de vijfde speeldag tegen Braga (4-2 nederlaag). Een week later besliste zijn Roemeense coach om hem een basisplaats te gunnen op amper 17-jarige leeftijd.

En de piepjonge snaak zou het vertrouwen van Boloni allerminst beschamen. Tegen Moreirense was de linkervleugelaanvaller niet te houden. Zijn tweede poging bleek meteen de goede. Hij onderschepte een slechte pass in de as van het veld. Na samenspel met een ploegmaat stormde hij af op het doel van de tegenpartij en nam hij de doelman met een listig balletje te grazen. In de tweede helft volgde zowaar nog een tweede goal met een kopbal uit een vrije trap.

Enkele maanden later: bestemming Man Utd

Na afloop van het seizoen telde Ronaldo 5 doelpunten en 6 assists. Hij trok de aandacht van Manchester United, dat hem voor een bedrag van 15 miljoen euro kwam wegplukken in de Portugese hoofdstad. Destijds een waanzinnig bedrag voor zo’n jeugdige speler.

Na een goed eerste jaar bij de Red Devils, ontplofte Ronaldo helemaal op het EK van 2004. Daarna speelde hij nog vijf seizoenen voor Man Utd, alvorens 9 jaar naar Real Madrid te verkassen en 3 jaar bij Juventus te verblijven. In 2021 keerde hij terug op Old Trafford en inmiddels is hij 37 jaar oud.

Fan van onze serie? Bekijk dan ook even hoe Marek Jankulovski AC Milan met een knappe knal op weg zette naar een triomf in de Europese Super Cup van 2007 tegen Sevilla.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top