Wordt Wout Faes de redder van Leicester City?

Premier League | Van Wout Faes, die op het allerlaatste moment van de zomermercato nog de overstap naar Engeland heeft gemaakt, wordt verwacht dat hij een aantal van de problemen van Leicester City na een zwakke seizoenstart gaat oplossen. Maar bij de Foxes lijkt er nog veel werk voor de boeg.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Leicester City F.C. moest het zondag in Brighton nog stellen zonder hun enige zomeraanwinst Wout Faes en het verloor met liefst 5-2. Het was al de vijfde nederlaag op rij voor de Foxes, die slechts één punt uit zes wedstrijden hebben gesprokkeld en op de laatste plaats staan in de Premier League. The Foxes flirtte de afgelopen jaren met Europees voetbal, maar nu lijken ze vooral bezig met een race voor het behoud. En coach Brendan Rodgers vertrouwt meer dan ooit op de Belg om de klus te klaren.

Een leider!

Door het vertrek van Wesley Fofana naar Chelsea, heeft Leicester Wout Faes binnengehaald als zijn vervanger. De 24-jarige centrale verdediger kan nu Engeland ontdekken na voor KV Oostende en Stade de Reims te hebben gespeeld. In de Ligue 1 was hij een zekerheid, in die mate zelfs dat hij bij Reims de aanvoerdersarmband droeg. "Toen Leicester me benaderde, hadden ze het over mijn leiderschap", zo bekende de Rode Duivel.

De voormalige Oostende-speler loopt bij Leicester City een aantal landgenoten tegen het lijf want er is met Youri Tielemans, Dennis Praet en Timothy Castagne een mooie Belgische kolonie actief. Een echt voordeel. "Ik probeer een leider te zijn op het veld. Ik hou ervan om sterk te zijn in mijn duels. Ik denk dat mijn positiespel goed is. Het is een droom om te tekenen en alle faciliteiten zijn er voor mij om te verbeteren. Het is een pluspunt voor mij dat er Belgische spelers zijn die ik al ken bij de club. Ik trainde met Youri op school, dus we kennen elkaar al een lange tijd."

Onder druk

Hoewel de transfer een stap voorwaarts is voor Faes, is de context niet gemakkelijk bij Leicester: de club heeft dit seizoen nog geen enkele wedstrijd gespeeld zonder een doelpunt te incasseren. Met één punt op 18 in de Premier League, staat de positie van coach Rodgers ook al onder druk. "Ons doel is nu om op 40 punten te behalen. Het is totaal anders dan wat we in het verleden hebben gedaan", aldus Rodgers.

De coach hoopt ook dat de directie van de club de financiële teugels wat minder strak zal aanhalen tijdens de wintermercato. "Ik ben maar één keer in deze positie geweest (onderaan de ranglijst), toen ik mijn eerste job als trainer kreeg bij Watford. Een van de eerste dingen die we deden was ons focussen op het transferraam van januari, we hebben het team gerevitaliseerd en spelers binnengehaald. We hebben het seizoen tot het einde volgehouden en zijn zeer sterk geëindigd", concludeerde Rodgers. Kan Wout Faes nu mee de hand leggen aan de broodnodige heropleving bij Leicester?

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top