Eden Hazard komt boven water bij Real op openingsspeeldag van de UEFA Champions League met assist en goal

Sport |

En of het hem deugd gedaan zal hebben! Sinds zijn overstap van Chelsea naar Real Madrid begin juni 2019 heeft de Koninklijke nog niet veel plezier beleefd aan Eden Hazard, maar gisteren kwam de dribbelkont opnieuw boven water op de openingsspeeldag van de Champions League op bezoek bij Celtic Glasgow.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Toen de match op gang gefloten werd in Celtic Park, leek er andermaal een figurantenrol weggelegd te zijn voor bankzitter Eden Hazard. De kapitein van de Rode Duivels vergaarde in de eerste vier competitiewedstrijden van de nieuwe voetbaljaargang in La Liga ook maar 41 minuten en hij bleef in de laatste twee partijen zelfs aan de bank gekluisterd. Het was met andere woorden een seizoensbegin om snel te vergeten, maar daar kwam door een onverwachte wending in de Schotse hoofdstad plots verandering in.

Op het halfuur moest sleutelspeler Karim Benzema noodgedwongen de strijd staken met een knieprobleem. Carlo Ancelotti stuurde Hazard vervolgens als vervanger het veld op. Die zet zou de Italiaanse succescoach zich achteraf allerminst beklagen. Nadat Vinicius Junior in de 56e minuut de ban brak, leverde Hazard op het uur een assist af aan Luka Modric voor een comfortabele dubbele voorsprong. Iets minder dan een kwartier voor tijd was het Hazard zelf die de wedstrijd in een beslissende plooi legde en op aangeven van Dani Carvajal de 0-3 scoorde, met een kamerbrede glimlach op het gelaat van de aanvallende middenvelder als resultaat. Niet onlogisch na een eerste veldgoal op het Kampioenenbal in maar liefst vijf jaar tijd.

Is de trein nu definitief vertrokken?

Een zwaluw maakt de lente niet, maar het is zonder twijfel een prestatie die de burger moed geeft. Ook Ancelotti zelf was in zijn nopjes. “Hij speelde een perfecte wedstrijd”, haalde hij de loftrompet boven. “De blessure van Benzema lijkt niet al te ernstig, al is het wachten op de diagnose”, gaf hij verder nog mee. Los van hoe ernstig de blessure van Benzema effectief is, heeft Hazard zich opnieuw in de picture gespeeld en zullen nieuwe speelkansen snel volgen.

Verder sprak sluitstuk Thibaut Courtois bemoedigende woorden over zijn landgenoot. “Na zijn gemiste penalty tegen Celta was Eden erg aangeslagen. Hij blijft een geweldige speler boordevol kwaliteit en heeft vandaag bewezen dat hij meer speeltijd verdiend.”

De vraag is nu of de trein definitief vertrokken is. Kan de balvirtuoos zondag in eigen huis tegen Mallorca bevestigen?

Het programma van speeldag 1 in de UEFA Champions League op Pickx Sports:

Woensdag 7 september

Volg de UEFA Champions League integraal op de zenders van Pickx+ Sports, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus

Proximus biedt tijdens de live-uitzendingen van de UEFA Champions League en het Belgisch voetbal een ‘interactieve’ modus aan in de Pickx-app (Android en iOS) en de website proximuspickx.be. Dankzij deze functie ontdek je de ploegopstellingen, de wedstrijdstatistieken en het vormpeil van beide ploegen. Maar bovenal stelt de interactieve videospeler je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven wanneer jij het maar wilt! Beleef het voetbal als nergens anders en speel je eigen VAR!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top