Treedt Dennis Eckert Ayensa in de voetsporen van Deniz Undav bij Union?

Jupiler Pro League | Dennis Eckert Ayensa kwam naar Union om zijn landgenoot Deniz Undav te vervangen, maar heeft zich sinds de start van het seizoen nog niet veel kunnen tonen. De aanvaller, die al twee keer scoorde in evenveel (korte) competitieoptredens, hoopt nu op een basisplaats in de selectie van Karel Geraerts.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Op 20 juni kondigde Union Sint-Gillis aan dat de Duitse aanvaller Dennis Eckert Ayensa voor drie seizoenen zou tekenen, met een optie voor nog een seizoen. Hij was aan het einde van zijn contract bij Ingolstadt na passages bij de jeugdteams van Keulen, Aken en Mönchengladbach. De 25-jarige aanvaller, die tot voor kort in de Duitse derde divisie actief was, arriveerde bij Union met de wens om eindelijk zijn carrière op het hoogste niveau te lanceren.

Zijn profiel doet denken aan een voormalige held van het Dudenpark: een zekere Deniz Undav, die ook de lagere divisies had doorlopen voordat hij bij Union doorbrak. Vorig seizoen was hij topscorer in de Jupiler Pro League met 26 doelpunten en werd hij uitgeroepen tot speler van het jaar. Union hoopt op hetzelfde succes met Eckert Ayensa.

Van La Liga naar derde klasse

De Duitser kende in 2018 zijn eerste profminuten voor Celta Vigo in de Spaanse competitie, maar maakte geen indruk. In 2019 verhuisde hij naar Nederland en Excelsior Rotterdam. Daarna keerde hij terug naar zijn geboorteland en meer bepaald naar Ingolstadt, waar hij in totaal 26 doelpunten maakte (waarvan 14 in het seizoen 2019/2020) in 83 optredens. Vorig seizoen scoorde hij slechts twee keer in 24 wedstrijden en kon hij zijn club niet behoeden voor degradatie naar derde divisie.

Ayensa kwam naar België om eindelijk door te breken in de hoogste klasse, maar na het seizoensbegin zat hij ruim een maand knarsetandend toe te kijken. Dankzij een goede voorbereiding mocht hij de eerste competitiewedstrijd van het seizoen bij Sint-Truiden starten aan de zijde van Dante Vanzeir, maar dit zou zijn enige optreden in de Jupiler Pro League zijn in meer dan een maand. Na enkele minuten tegen Rangers zou de aanvaller pas op 31 augustus weer spelen wegens een hamstringblessure, en hij zou Simon Adingra en Victor Boniface zijn plaats zien innemen.

Terug in het team?

Tien dagen geleden viel Ayensa in tegen Antwerp. Zijn rentree was glansrijk, want hij scoorde en enkele dagen later zette hij een strafschop om tegen Zulte Waregem. Twee doelpunten in twee optredens en minder dan 45 minuten op het veld: voldoende om de aanvaller een flinke vertrouwensboost te geven. En Karel Geraerts ervan te overtuigen hem zondag tegen Racing Genk een tweede basisplaats te gunnen in de Jupiler Pro League?

De speler is uiteraard vragende partij, ook al aanvaardt hij zijn status van invaller op dit moment, met het besef dat zijn kans nog wel zal komen. "Ik accepteer het op een zeer professionele manier", legde hij uit aan DH Les Sports+. "Ik weet dat mijn blessure me heeft vertraagd in mijn progressie en dat ik tijd nodig zal hebben. Ik zal elke dag vechten om zo snel mogelijk in de basis te staan. We hebben verschillende wedstrijden te spelen en iedereen zal zijn kans krijgen. We moeten de kans grijpen als die komt."

Volg de Jupiler Pro League, met deze zondag om 18u het treffen tussen Union en Racing Genk op Eleven Pro League 1, het hele seizoen op de zenders van Eleven Pro League, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus Pickx.

Proximus biedt tijdens de live-uitzendingen van de UEFA Champions League en het Belgisch voetbal een ‘interactieve’ modus aan in de Pickx-app (Android en iOS) en de website proximuspickx.be. Dankzij deze functie ontdek je de ploegopstellingen, de wedstrijdstatistieken en het vormpeil van beide ploegen. Maar bovenal stelt de interactieve videospeler je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven wanneer jij het maar wilt! Beleef het voetbal als nergens anders en speel je eigen VAR!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top