Loïs Openda bewijst nu al zijn waarde bij Lens

Sport | Na een geweldig seizoen in Nederland, zette Loïs Openda koers richting Frankrijk, met een kleine tussenstop in Brugge. De aanvaller verkeert in bloedvorm bij Lens. Zijn knalstart doet het beste vermoeden voor de rest van zijn seizoen in de Ligue 1.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Met 18 doelpunten in 33 Eredivisie-wedstrijden maakte Loïs Openda vorig seizoen een explosieve entree in Nederland. De van Club Brugge uitgeleende aanvaller zou terugkeren naar het Venetië van het Noorden, nadat hij intussen zijn eerste caps voor de Rode Duivels had gemaakt (en meteen scoorde). Maar zowel de club als de speler gaven de voorkeur aan de mijnstreek van Noord-Frankrijk en Lens.

Voor ongeveer 10 miljoen euro heeft Lens de Duivel weggekaapt uit zijn thuisland. Iedereen was het erover eens dat deze transfer een goede zaak was voor Openda. Bij een gezonde, goed gestructureerde club die een goed seizoen in Ligue 1 achter de rug heeft, zou hij speeltijd kunnen opbouwen in een meer competitief kampioenschap. Openda koos ervoor om zijn carrière stelselmatig op te bouwen, en de Ligue 1 kan als mooi opstapje dienen richting topcompetities als La Liga of de Premier League.

Droomstart

Na zes wedstrijden in de competitie is het duidelijk dat Loïs Openda zich perfect heeft geïntegreerd in zijn nieuwe ploeg. Hij werd door coach Franck Haise meteen in de basis gedropt, eerst in het centrum met Sotoca en Costa in steun, daarna als rechtervleugelspeler ter ondersteuning van Sotoca.

In de eerste twee wedstrijden had hij nog een bijrol, maar sindsdien is hij ontbolserd. In de laatste 4 speeldagen heeft Openda 4 doelpunten gemaakt. Doelpunten die punten opleveren, zoals het gelijkspel van afgelopen weekend tegen Reims, waar de Belg hielp om het punt veilig te stellen. Sinds de start van het nieuwe seizoen heeft Lens nog niet verloren en met 15 doelpunten beschikt de club over de derde beste aanval in de competitie. Lens prijkt eveneens op de derde plaats in het klassement.

Goede verstandhouding met Sotoca

Wat opvalt sinds zijn komst naar Lens is het gemak waarmee hij zich in het team integreert en vooral de klik met Florian Sotoca. De aanvaller van Lens heeft de Belg al een doelpunt aangeboden tegen Rennes. "Met de ene speler heb je soms een betere band dan met de andere. Het is makkelijk om met iemand als hij te spelen. Hij zal ons veel bijbrengen op menselijk en collectief niveau. Hij is een complete speler in zijn spel. Hij heeft veel kwaliteiten en het klikte meteen tussen ons, zowel op de training als in de wedstrijden", vertelde Sotoca aan Le Figaro.

Franck Haise is in ieder geval blij met wat zijn speler laat zien. "Loïs is in kracht gegroeid door een latere start en een druk seizoen vorig jaar. Vandaag is hij fysiek in orde en zijn ploegmaats kennen hem steeds beter." Openda's knalstart zal Roberto Martinez wellicht ook niet ontgaan zijn, een paar weken voor belangrijke wedstrijden in de Nations League, maar vooral in de aanloop naar het WK in Qatar.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top