STVV-Standard en Union SG-KRC Genk zijn de blikvangers van speeldag 8 in de Jupiler Pro League

Sport | In de Jupiler Pro League maken ze zich al op voor de achtste speeldag. Er staan enkele leuke affiches op het programma. Zo springen STVV-Standard en Union SG-KRC Genk vooral in het oog.

Door Pickx

Deel dit nieuws

STVV is aan een goed seizoen bezig en toonde op de vorige speeldag op het veld van KRC Genk (0-0) dat het een zeer moeilijk te bekampen tegenstander is. Standard tankte op zijn beurt vertrouwen met een 6 op 6. Kunnen de Rouches (met Stipe Perica in de basis?) verdergaan op hun elan?

Zaterdag trapt KV Kortrijk om 16u de dag af tegen KV Mechelen. De Kerels wonnen onder hun nieuwe coach Adnan Custovic de zeer belangrijke partij op Eupen (0-1), terwijl KV Mechelen verloor van Seraing. De Maneblussers slikten dit seizoen al veertien tegentreffers en coach Danny Buijs zal in Kortrijk vooral een goede organisatie willen neerzetten.

Om 18u15 maakt Club Brugge zich op voor een bezoek aan Seraing. Blauw-zwart lijkt onder stoom te komen na de 12 op 12 en Seraing lijkt een hapklare brok te worden. Toch hebben zij vertrouwen opgedaan door te winnen in Mechelen. Op hetzelfde tijdstip moet KV Oostende zich na een 0 op 12 herpakken tegen Eupen. Beiden hebben zes punten en de twee teams hebben heel erg nood aan de drie punten.

Oud-Heverlee Leuven en Sporting Charleroi sluiten om 20u45 de dag af. Beide ploegen staan in de top zes en willen verder gaan op hun elan. Wie zet zijn goede start verder in Leuven?

Op zondag om 13u30 staat Anderlecht voor een verplaatsing naar Westerlo. In het verleden draaiden die duels vaak uit op een spektakelstuk. Krijgen we deze keer weer een karrenvracht aan doelpunten te zien in ’t Kuipje? RSCA moet alvast winnen na een povere 1 op 9 en een totale balans van amper 10 op 21.

Om 16u moet Cercle Brugge, dat laatste staat, Antwerp partij geven. De Great Old gaat voor een achtste overwinning op rij, terwijl Cercle Brugge van de laatste plaats weg wil. Dé topper van deze speeldag is die tussen Union SG en KRC Genk. Om 18u30 geven de twee elkaar partij in het Dudenpark. Racing Genk wil het puntenverlies van tegen STVV wegspelen, terwijl Union SG de aansluiting met de top van het klassement wil behouden.

De speeldag wordt afgesloten om 21u met een wedstrijd tussen AA Gent en Zulte Waregem. De Buffalo’s kennen voor het derde jaar op rij een moeilijke competitiestart. Ze boekten een 12 op 21. Zulte Waregem lijkt zich op te maken voor een felle strijd tegen de degradatie en het kan elk punt gebruiken.

Het programma voor speeldag 8 van de Jupiler Pro League:

Vrijdag 9 september

Zaterdag 10 september

Zondag 11 september

Volg de Jupiler Pro League het hele seizoen op de zenders van Eleven Pro League, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus Pickx.

Proximus biedt tijdens de live-uitzendingen van de UEFA Champions League en het Belgisch voetbal een ‘interactieve’ modus aan in de Pickx-app (Android en iOS) en de website proximuspickx.be. Dankzij deze functie ontdek je de ploegopstellingen, de wedstrijdstatistieken en het vormpeil van beide ploegen. Maar bovenal stelt de interactieve videospeler je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven wanneer jij het maar wilt! Beleef het voetbal als nergens anders en speel je eigen VAR!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top