Red Flames willen barragematchen veiligstellen tegen Armenië

Sport | De Belgische vrouwen hebben niet voor een stunt kunnen zorgen tegen Noorwegen. Er werd met 0-1 verloren en daardoor grepen de Red Flames naast het rechtstreekse ticket voor het WK, dat naar Noorwegen gaat. Tegen Armenië staat er dinsdag nog wel wat op het spel.

Door Pickx

Deel dit nieuws

België speelde een sterke eerste helft tegen Noorwegen en de bijna 9.000 aanwezige toeschouwers zagen in Leuven een Belgisch team dat er vol voor ging. Ze beloonden zich echter niet en in de tweede helft kregen ze het deksel op de neus. Noorwegen won met 0-1 en is zo zeker van het WK dat in 2023 plaats zal vinden in Australië en Nieuw-Zeeland.

Armenië een makkie?

België heeft met nog één match te gaan 19 punten en Noorwegen telt er 25. Polen volgt met 17 punten op een derde plaats, dus de partij van komende dinsdag in en tegen Armenië is dus zeker nog van tel. Als de Red Flames daar minstens een punt pakken zijn ze zeker van de barrages.

Dat punt behalen mag absoluut geen probleem zijn, want in november 2021 wonnen de Belgische dames nog met 19-0 van Armenië, dat in deze campagne nog maar 1 keer scoorde en al 64 tegentreffers slikte in negen wedstrijden. “We gaan de laatste poulewedstrijd tegen Armenië afhandelen zoals dat moet en dan positief naar de barrages toewerken”, blikte Serneels bij Sporza alvast vooruit naar die wedstrijden.

Ingewikkeld systeem

Voor die barrages pakte de FIFA wel uit met een zeer ingewikkeld systeem. Enkel de beste drie nummers twee plaatsen zich rechtstreeks voor de tweede en eveneens laatste ronde van de play-offs. De overige zes teams moeten eerst nog een eerste ronde afwerken. Van de drie winnaars van de tweede ronde van de play-offs, kwalificeren enkel de beste twee zich voor het WK.

De nummer drie wacht nog een intercontinentale barrage. Voor die eindstand worden de resultaten van de wedstrijden in de tweede ronde opgeteld bij het klassement van de nummers twee.

Volg de WK-kwalificatiewedstrijd Armenië - België op dinsdag 6 september op Play 6 vanaf 18u10.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top