Speelt Nicolas Raskin weldra The Old Firm in het shirt van Rangers FC?

Sport | Dit weekend vindt in Schotland The Old Firm plaats, de alom bekende derby tussen stadsrivalen Celtic en Rangers. Beide teams verkeren in een uitstekende vorm, waardoor we een pittig duel mogen verwachten.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Het Schotse voetbal wordt vaak herleid naar de twee clubs uit Glasgow, Celtic en Rangers. Niet onlogisch gezien het feit dat de twee ploegen sinds 1986 de landstitels onder elkaar verdelen. Aberdeen werd in 1985 kampioen en is daarmee de laatste ploeg die in Schotland de titel pakte als niet-Celtic of Rangers zijnde. En de twee kolossen uit het Schotse voetbal staan komend weekend tegenover elkaar. Beide teams verloren nog niet en bezetten dan ook logisch plaatsen 1 en 2 in de Scottish Premiership, waardoor deze ontmoeting al meteen van levensbelang zal zijn.

Rangers werd in 2021 kampioen van Schotland. Het werd de kers op de taart voor het team dat in 2012 failliet geraakte en zich doorheen de jaren terug moest knokken naar de topcompetitie van het UK-land. Rangers doorbrak zo vorig jaar de hegemonie van Celtic, dat negen keer na elkaar kampioen speelde. Toch moest Rangers het voorbije seizoen de landstitel weer aan Celtic laten. Dit keer wordt er op coach Giovanni van Bronckhorst gerekend om het stokje weer van Celtic over te nemen. 

Raskin weigert overstap naar Club Brugge

En de Nederlandse coach zou binnenkort misschien wel eens Belgische versterking kunnen krijgen. Zo staat Standard-middenvelder Nicolas Raskin op de radar van Rangers. Raskin verkeert niet meteen in hoogvorm, maar dat weerhoudt de Schotse club er niet van om hem nauwlettend in de gaten te houden. Al sinds de Europa League-confrontaties van enkele seizoenen geleden volgt Rangers de progressie van Raskin op.

Raskin, wiens contract afloopt na dit seizoen, heeft wel oren naar een overstap richting Glasgow. Zo ketste de Belgische belofte-international een transfer naar Club Brugge af om die reden. Gezien de precaire financiële situatie bij zijn club Standard lijkt het een kwestie van tijd vooraleer Raskin getransfereerd wordt. Standard heeft alleszins een prijskaartje van 5,5 miljoen euro geplakt op zijn middenvelder.

Juiste keuze?

Voor de Rangers lijkt een deal met Raskin sowieso een geweldige opportuniteit. De Schotse ploeg kan voor een relatief kleine prijs een talentvolle jonge speler aantrekken die toch reeds wat ervaring heeft opgedaan. Het doorverkooppotentieel is tevens bijzonder interessant.

Vraag is of Raskin zal kunnen rekenen op veel speelminuten. Bij Rangers lopen namelijk al goede middenvelders rond zoals Glen Kamara, John Lundstram, James Sands en Scott Arfield. Wil Raskin kans maken op een plekje in de startelf, dan zal zijn huidig niveau zeker opgekrikt moeten worden. 

Toch blijft Raskin oog hebben voor een buitenlands avontuur, zeker ook omdat Rangers komend seizoen in de Champions League speelt. Vorig jaar bereikte het team nog de finale van de Europa League, waarin er werd verloren van het Duitse Frankfurt. Raskin zou dus wel bij een stabiele club terechtkomen die ook nog eens Europees ver kan geraken.

Volg het beste uit de Schotse Premiership het hele seizoen lang, en in het bijzonder The Old Firm tussen Celtic en Rangers op zaterdag 3 september om 13u30, op Eleven Sports 1, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus.

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top