De Red Flames hebben de wapens om Noorwegen te verslaan

Sport | België, dat op het EK bij de vrouwen afgelopen zomer de kwartfinales bereikte, neemt het vrijdagavond om 21u op tegen Noorwegen. De Red Flames willen een volgende stap richting hun allereerste WK zetten.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Zes weken nadat de Red Flames schitterden op het EK, waar ze in de extra tijd in de kwartfinales verloren van Zweden, moeten ze alweer vol aan de bak. Er staan immers twee belangrijke matchen op het programma. De laatste twee kwalificatiewedstrijden voor het WK in Australië en Nieuw-Zeeland zullen cruciaal worden. De Red Flames ontvangen op vrijdag 2 september om 20u30 Noorwegen in Leuven en reizen vervolgens naar Armenië, om hen er op dinsdag 6 september om 18u30 partij te geven. Heel België duimt alvast voor een nieuwe historische prestatie van de Belgische dames.

Doorgaan op hun elan

België staat in Groep F momenteel op een tweede plaats met drie punten minder dan Noorwegen. De Red Flames moeten eerste eindigen in hun groep om een rechtstreeks ticket te bemachtigen voor het WK. Als ze tweede eindigen volgen er play-offs. Noorwegen was in de heenwedstrijd nog een maatje te groot (4-0), maar de kaarten liggen na het EK mogelijk toch wat anders. Beiden kwamen met een heel ander gevoel terug uit Engeland. België hield zeer lang stand tegen toplanden als Frankrijk en Zweden, daarnaast versloeg het Italië in de strijd voor de kwartfinales.

Noorwegen kende een dramatisch EK. Ze liepen er een pandoering van jewelste op tegen Engeland (8-0) en tegen Oostenrijk (1-0) verloren ze de beslissende match, waardoor ze werden uitgeschakeld in de groepsfase. Tegen België zullen Ada Hegerberg & co zich moeten herpakken, terwijl de Flames met Tessa Wullaert & co (sinds dit seizoen aan de slag bij Fortuna Sittard) verder willen gaan op hun elan. Tegen Noorwegen hopen ze dan ook voluit op een nieuwe stunt. Go Flames!

Volg de beslissende kwalificatiewedstrijd van de Red Flames tegen Noorwegen op vrijdag 2 september vanaf  20u10 op Play 6.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top