One day, one goal: Sergio “Kun” Agüero speelt zichzelf in de Europese picture

Sport | In december 2021 kondigde Sergio Agüero het nieuws aan om zijn voetbalschoenen aan de wilgen te hangen. Tijd om de Argentijn dan maar even in de bloemetjes te zetten. In 2005 en 2006 speelde Agüero namelijk de pannen van het dak in eigen land. In de Apertura van dat jaar speelde hij zich helemaal in de Europese kijker.

Door Pickx

Deel dit nieuws

We noteren februari 2004. Agüero debuteerde reeds op 15-jarige leeftijd bij Club Atlético Independiente, de ploeg waar hij zijn jeugdopleiding genoot. Reeds een jaar later liet hij zich meteen opmerken in de Argentijnse Apertura. Tussen de competities door was het in Argentinië de gewoonte om het Torneo Pentagonal de Verano te organiseren, zeg maar een vriendschappelijk toernooi tussen de vijf beste teams van Argentinië. Boca Juniors pakte de titel toen, maar de individuele prestatie die het meest in het oog sprong was die van Sergio Aguëro bij Independiente.

Op 11 januari 2006 stonden Independiente en River Plate tegenover elkaar. Dankzij Gabriel Loeschbor kwam River Plate op voorsprong. Niemand die dan durfde voorspellen dat het de avond van Agüero ging worden. Na 25 minuten zorgde de jonge aanvaller voor de gelijkmaker. Een heerlijke plaatsbal op zo’n 30 meter van de goal. En dan moest zijn meest magische moment nog komen. In minuut 38 tekende hij voor de finale 2-1: een prachtige individuele actie om drie verdedigers in de wind te zetten en vervolgens de bal in de korte hoek te rammen. 

Agüero speelde die avond zodanig de pannen van het dak, dat ook de supporters van River Plate hem op een staande ovatie trakteerden toen hij naar het einde van de partij toe gewisseld werd.

Legende in Manchester

De Apertura en de prestaties op het Torneo Pentagonal de Verano zetten de toon voor de verdere carrière van Agüero. In juli 2006 plukte Atlético Madrid de nog maar 18-jarige Agüero weg uit eigen land. Daar maakte hij het mooie weer tot Manchester City hem in 2011 wegplukte.

Bij beide teams beleefde hij hoogdagen. Met Atlético won hij de Europa League en Europese Supercup, met City werd hij vijf keer landskampioen. In het seizoen 2014-2015 kroonde hij zich tot topschutter in de Premier League. Agüero is tot op vandaag de meest scorende buitenlander in de Premier League ooit. Zijn goal tegen QPR op de laatste speeldag van het seizoen 2011-2012 is misschien wel zijn meest legendarische ooit voor City. Doordat Agüero in de laatste seconden van de blessuretijd wist te scoren, won Manchester City voor het eerst in 44 jaar het Engelse landskampioenschap.

Vorig jaar trok hij transfervrij naar FC Barcelona. Daar eindigde de carrière van Agüero in mineur. In de partij tegen Alaves moest hij vroegtijdig naar de kant met ademhalingsproblemen. Uren later in het ziekenhuis raakte de oorzaak bekend: hartproblemen die ernstiger bleken dan eerst werd gedacht. De Argentijn besloot dan maar in december vorig jaar te stoppen met voetballen. “Ik neem afscheid met opgeheven hoofd. Bedankt voor alles”, waren zijn laatste woorden op de persconferentie.

Wij bij Proximus Pickx willen alvast Sergio Agüero bedanken voor alle mooie momenten, zoals toen in 2006 tegen River Plate.

Fan van onze serie? Bekijk dan ook even hoe Marcelo zijn carrière in de lift zette bij Fluminense.

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top