Osher Davida is bijna van Standard, Edinson Cavani lonkt naar terugkeer in La Liga

Sport |

De zomermaanden zijn synoniem met de zomermercato in de voetbalwereld, en met het WK in aantocht zou de huidige transferperiode weleens een hele drukke kunnen worden. Proximus Pickx brengt je een dagelijkse update van de laatste transfers en geruchten.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Didier Lamkel Zé zal weldra opnieuw te bewonderen zijn op de Belgische velden. Het Kameroense woelwater van Antwerp werd de laatste tijd genoemd bij zowel Standard en Kortrijk, en het zou wel degelijk laatstgenoemde zijn waar hij aan de slag zal gaan. Volgens de laatste berichtgevingen zou de Great Old 500.000 euro verlangen voor de aanvaller wiens contract volgend jaar in juni afloopt.

Ondanks dat de piste van Lamkel Zé volledig bekoeld lijkt bij Standard, staan de Luikenaars op het punt om Osher Davida in te lijven. Volgens La Dernière Heure legde de Israëlische aanvallende middenvelder van 21 zijn medische tests succesvol af op Sclessin. Hij verlaat Hapoel Tel Aviv voor een som van 1,6 miljoen euro en zet zijn krabbel onder een driejarige overeenkomst.

Club Brugge bereidt zich voor op een eventueel vertrek van Hans Vanaken naar West Ham. Waar een vertrek eerst onbespreekbaar was, staan ze in Jan Breydel volgens Het Nieuwsblad niet langer volledig weigerachtig tegenover een transfer. Er moet evenwel aan twee voorwaarden voldaan worden: de Engelse club moet de vraagprijs op tafel leggen en blauw-zwart wil eerst zeker zijn van een waardige vervanger.

Navas naar Napoli

Edinson Cavani lonkt naar een terugkeer in La Liga. De 35-jarige Uruguayaan, die een vrije speler is nadat zijn contract afliep bij Manchester United, zou volgens RMC Sport zijn lot verbinden aan Valencia. Daarmee vissen zowel Nice als Villarreal achter net.

In het transferdossier van Keylor Navas zouden er dan weer nog maar enkele details te regelen zijn alvorens hij zich keeper van Napoli mag noemen. De 35-jarige Costa Ricaan hoopt bij zijn nieuwe werkgever opnieuw een basisplaats te bemachtigen nadat hij de strijd tussen de palen definitief verloor bij Paris Saint-Germain na de komst van nieuwe trainer Christophe Galtier.

Ook voor Eric Bailly komt er stilaan licht aan het einde van de tunnel. Olympique Marseille wil de Ivoriaanse centrale verdediger graag overnemen van Manchester United. Het betreft een uitleenbeurt met verplichte aankoopoptie als OM erin slaagt zich te kwalificeren voor de volgende editie van de Champions League.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top