Deze Rode Duivels keerden de afgelopen jaren terug naar België

Sport | Club Brugge maakte op maandag de komst van Rode Duivel Dedryck Boyata bekend. De centrale verdediger verliet hiermee Hertha Berlijn en tekende in Brugge een contract voor drie jaar. Boyata nestelt zich met de transfer in een rijtje van Rode Duivels die de voorbije jaren verkasten naar de Jupiler Pro League. Een overzicht.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Dedryck Boyata

Beginnen doen we dus met de meest recente Rode Duivel die richting België is getrokken. Wanneer Dedryck Boyata zijn eerste minuten maakt voor Club Brugge, zal het meteen zijn debuut worden in de Jupiler Pro League. Boyata kende dan wel passages bij de jeugd van Sint-Joost, White Star Woluwe en FC Brussels, nog nooit speelde de centrale verdediger één minuut in de hoogste afdeling van België. Boyata werd snel opgepikt door Manchester City, waar hij in 2006 naartoe trok toen hij amper 15 jaar oud was. City leende Boyata uit aan Bolton en Twente, om in 2015 te verkassen naar Celtic. Daar trok hij na vier titels de deur achter zich dicht om bij Hertha Berlijn te gaan spelen. Bij Club Brugge moet Boyata nu voor stabiliteit in de defensie gaan zorgen. 

Simon Mignolet

Boyata zal in Brugge nog een Rode Duivel tegen het lijf lopen die enkele jaren geleden terugkeerde naar België. In 2019 pakte Club Brugge namelijk uit met de komst van Simon Mignolet, die op dat moment Liverpool achter zich liet. De nummer twee onder de lat bij de Rode Duivels bleek de voorbije jaren een absolute puntenpakker. Mignolet had in de drie titels die hij pakte met blauw-zwart een bijzonder groot aandeel. Getuige de laatste play-offs, waar Club Brugge niet meteen swingend voetbal bracht, maar wel kon rekenen op een muur in de goal.

Toby Alderweireld

Boyata is niet de enige verdediger bij de Rode Duivels die deze zomer richting de Jupiler Pro League trok. Antwerp zette zijn ambities heel wat kracht bij door Toby Alderweireld weg te plukken bij het Qatarese Al Duhail SC. De ex-verdediger van Ajax, Tottenham en Atlético Madrid toont op zijn 33-jarige leeftijd dat hij de stabiliserende factor is die Antwerp nodig heeft in de achterlinie. De impact van Alderweireld bleek onmiddellijk zo groot, dat de nieuwe Antwerp-coach Mark van Bommel niet twijfelde om Alderweireld te bombarderen tot aanvoerder.

Radja Nainggolan

Onder de Rode Duivels mag hij niet meer gerekend worden, maar toen Radja Nainggolan schitterde in het shirt van AS Roma was de Ninja wel degelijk een vaste waarde bij onze nationale ploeg. De komst van Nainggolan werd de eerste prestigeslag van Antwerp-voorzitter Paul Gheysens. De transfer van Nainggolan moest aantonen welke ambitieuze plannen Gheysens heeft met The Great Old. Onder meer Nainggolan moet Antwerp naar de eerste landstitel sinds 1957 loodsen. En de flamboyante middenvelder toont wekelijks dat hij nog niet versleten is, met solide prestaties en af en toe een typische streep richting doel. 

Vincent Kompany

De terugkeer van Vincent Kompany naar zijn geliefde Anderlecht, mag ongetwijfeld gezien worden als een van de meest verrassende transfers van de afgelopen jaren in België. Op het hoogtepunt van zijn carrière besliste Kompany de deur van Manchester City achter zich toe te trekken en een laatste uitdaging aan te gaan bij Anderlecht, daar waar het allemaal begon voor Kompany. Het vooropgestelde doel als speler-trainer liep niet meteen volgens plan. En geplaagd door blessures besliste Kompany om zijn profcarrière vroegtijdig te beëindigen en zich helemaal op het trainersvak te richten. Hij liet de voorbije jaren een nieuwe wind waaien door het Lotto Park, eentje die nu verder gezet moet worden door zijn opvolger Felice Mazzu

Nacer Chadli

Toen Nacer Chadli werd aangekondigd als huurling van AS Monaco bij RSC Anderlecht, werd er veel verwacht van de man die op het WK 2018 België over de streep trok tegen Japan. Maar de mayonaise pakte nooit helemaal. Geplaagd door blessures kon Chadli amper 19 keer het paars-witte shirt aantrekken. Toch kon hij in de beperkte speeltijd enige impact hebben, met 8 goals en 5 assists

Kevin Mirallas

Niet iedere terugkeer van een Rode Duivel werd een happy story. De passage van Kevin Mirallas bij Antwerp mag misschien zelfs als een van de grootste flops van de afgelopen jaren beschouwd worden. Tussen 2019 en 2020 vertoefde Mirallas in de Koekenstad, maar was hij enkel goed voor 2 goals en 2 assists. Mirallas zat vaker op de bank of in de ziekenboeg dan hem lief was. En bij Antwerp zagen ze snel in dat ze niet meer te maken hadden met de Mirallas van Everton of Olympiakos.

Kalender van speeldag 6 in de Jupiler Pro League:

Vrijdag 26 augustus:

Zaterdag 27 augustus:

Zondag 28 augustus:

Volg de Jupiler Pro League het hele seizoen lang op de zenders van Eleven Pro League, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus Pickx.

Proximus biedt tijdens de live-uitzendingen van de UEFA Champions League en het Belgisch voetbal een ‘interactieve’ modus aan in de Pickx-app (Android en iOS) en de website proximuspickx.be. Dankzij deze functie ontdek je de ploegopstellingen, de wedstrijdstatistieken en het vormpeil van beide ploegen. Maar bovenal stelt de interactieve videospeler je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven wanneer jij het maar wilt! Beleef het voetbal als nergens anders en speel je eigen VAR!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top