Slaagt Felice Mazzu erin om met Anderlecht op zesde speeldag met volle buit aan de haal te gaan in kolkend Dudenpark?

Sport |

Aankomend weekend staat alweer de zesde speeldag van de nieuwe voetbaljaargang in de Jupiler Pro League op het programma. Eén van de meest spraakmakende affiches wordt ongetwijfeld de Brusselse derby tussen Union Sint-Gillis en RSC Anderlecht, zondag om 18u30, in het teken van de eerste terugkeer van succescoach Felice Mazzu sinds zijn overstap naar de Belgische recordkampioen.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Vrijdagavond al probeert Club Brugge zijn winning streak door te trekken op het veld van Sporting Charleroi. Makkelijk wordt dat evenwel niet, aangezien de Carolo’s met 9 op 15 zelf een degelijke seizoensstart kenden. Blauw-zwart telt momenteel een punt meer in de rangschikking. Beide ploegen schreven recent 6 op 6 bij en zijn er dan ook op gebrand om hun zegereeks te verlengen.

Vijf zeges op rij voor Genk?

Zaterdag vinden er vier ontmoetingen plaats in de Belgische hoogste voetbalafdeling. Seraing krijgt om 16u al bezoek van Racing Genk. De Limburgers zijn met vier opeenvolgende overwinningen volledig onder stoom en willen op dat elan doorgaan, terwijl de Luikenaars afgelopen vrijdag op het veld van Eupen proefden van hun eerste puntengewin en die positieve lijn graag zouden doortrekken.

Cercle Brugge ontvangt om 18u15 Zulte Waregem in Jan Breydel, OH Leuven speelt tegelijkertijd gastheer voor KV Oostende. Zowel Cercle als Essevee moeten dringend aanknopen met winst om uit de onderste regionen weg te geraken. Beide teams misten hun competitiestart met een povere 4 op 15, waardoor het degradatiespook reeds om de hoek loert. OHL en Oostende begonnen met respectievelijk 9 en 6 punten uit hun eerste vijf duels. De Kustboys willen evenwel graag hun recente 0 op 6 doorspoelen met puntengewin aan Den Dreef.

Om 20u45 vormt Stayen het toneel voor Sint-Truiden tegen KV Mechelen. De Kanaries pakten op verplaatsing bij Oostende hun eerste driepunter en willen voor eigen volk bevestigen. Malinwa boekte een deugddoende 7 op 9 na een eerdere 0 op 6 en zal dus een meer dan te duchten tegenstander zijn voor het elftal van Bernd Hollerbach.

Stuwt publiek Union voorbij Anderlecht?

Zondag volgen er nogmaals vier confrontaties. Om 13u30 werken AA Gent en Royal Antwerp in de Ghelamco Arena een topper af. De Buffalo’s, verdienstelijk gestart met 8 op 12, zouden maar wat graag de fiere Antwerpse leider (12 op 12) hun eerste puntenverlies aansmeren. Om 16u is het zowel voor KV Kortrijk als Standard al van moeten in het Guldensporenstadion. Zowel de Kerels als de Rouches sprokkelden vooralsnog 4 punten en hebben enkel baat bij een driepunter om opnieuw aansluiting te vinden hogerop in het klassement.

Om 18u30 is Union tegen Anderlecht misschien wel dé blikvanger van de speeldag. Felice Mazzu, die vorig jaar een fabelachtig parcours aflegde door met Union als promovendus vicekampioen te worden, keert als coach van Anderlecht voor het eerst terug naar het Dudenpark. Kan zijn ex-club hem met een uitzinnige thuisaanhang stokken in de wielen steken?

In de Kempen trekken Westerlo en Eupen om 21u een streep onder de speeldag in ’t Kuipke. De Kemphanen proberen hun wonden te likken na de pijnlijke 5-4 nederlaag tegen KV Mechelen (van 2-4 naar 5-4). De Panda’s, momenteel in het bezit van de rode lantaarn, hopen die meteen weer te kunnen doorgeven.

Kalender van speeldag 6 in de Jupiler Pro League:

Vrijdag 26 augustus

Zaterdag 27 augustus

Zondag 28 augustus

Volg de Jupiler Pro League het hele seizoen lang op de zenders van Eleven Pro League, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus Pickx.

Proximus biedt tijdens de live-uitzendingen van de UEFA Champions League en het Belgisch voetbal een ‘interactieve’ modus aan in de Pickx-app (Android en iOS) en de website proximuspickx.be. Dankzij deze functie ontdek je de ploegopstellingen, de wedstrijdstatistieken en het vormpeil van beide ploegen. Maar bovenal stelt de interactieve videospeler je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven wanneer jij het maar wilt! Beleef het voetbal als nergens anders en speel je eigen VAR!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top