Spa is dit weekend het walhalla voor autosportliefhebbers, en niet alleen door de Formule 1!

Sport | Belgische autosportliefhebbers hebben waarschijnlijk een heel jaar lang uitgekeken naar dit weekend. Het circuit van Spa-Francorchamps vormt dan het strijdtoneel voor de Grote Prijs van België Formule 1, maar ook voor de Porsche Super Cup.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Formule 1 Grote Prijs van België

Na een korte pauze tijdens de zomervakantie trekt de Formule 1-karavaan zich weer op gang voor het tweede deel van het seizoen. Hun eerste stop is dit jaar het circuit van Spa-Francorchamps, voor veel piloten het mooiste circuit ter wereld. Tijdens de vorige wedstrijd, de Grote Prijs van Hongarije, kon de Nederlander Max Verstappen zijn kloof met zijn grootste concurrent, de Monegask Charles Leclerc, groter maken. In ons land zal hij ongetwijfeld revanche willen nemen voor de gemiste kans om op dit mooie circuit te winnen tijdens de race van een jaar geleden, want door de slechte weersomstandigheden verlieten de wagens toen amper de paddock. De rijders kunnen er dit jaar maar beter van genieten, want de Grote Prijs van België dreigt in de komende jaren niet op de kalender te staan.

Via Sporza kan je na de Grote Prijs van België een ruime samenvatting bekijken. 

DTM op de Nurburgring

DTM is terug van (niet lang) weggeweest. Begin juli startten de wagens van het Duitse toerwagenkampioenschap voor de laatste keer hun motoren. Toen trok de karavaan richting Nuremberg naar de Norisring, waar Felipe Fraga iedereen kon verrassen. In het algemeen klassement staat de Italiaan Mirko Bortolotti aan de leiding voor Sheldon van der Linde. Op de beroemde Nürburgring rijden de piloten de vijfde manche van het seizoen, twee weken later komen ook zij richting ons land voor de manche op het circuit van Spa-Francorchamps. 

De wedstrijd op de Norisring kan je dit weekend volgen op Eleven Sports 3, beschikbaar in de Pickx Sports-optie van Proximus. 

De Porsche Supercup in Spa

De kalender van de Porsche Supercup loopt gelijk met die van de Formule 1. Dit betekent dat de supporters op het circuit van Spa dit weekend naast de Formule 1, ook de zesde manche van dit kampioenschap zullen kunnen volgen. Drie wedstrijden voor het einde van de competitie is de spanning erg te snijden. Vijf piloten staan op 19 punten van elkaar waardoor er nog heel erg veel kan veranderen. Dylan Pereira staat aan de leiding maar mag niet veel fouten maken als hij het kampioenschap als winnaar wil afsluiten!

De wedstrijd van de Porsche Super Cup kan je dit weekend volgen op Eurosport 

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top