Jurgen Ekkelenkamp wil een doorstart nemen bij Antwerp

Sport | Als er één ploeg ambitieus is deze mercato, is het wel Antwerp. The Great Old wil zich moeien in de titelstrijd en is bereid om daarvoor diep in de buidel te tasten. De recentste rekruut is de Nederlandse belofte Jurgen Ekkelenkamp uit de Bundesliga.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Er was een tijd dat het voor een Belgische club ondenkbaar was om spelers uit de Bundesliga, La Liga, Premier League of andere gerenommeerde competities aan te trekken. Maar de jongste seizoenen hebben Club Brugge en Antwerp deze trend omgebogen door naar Belgische normen grote sommen geld uit te geven.

Dit seizoen voert vooral The Great Old een bijzonder ambitieus transferbeleid. Na de komst van Toby Alderweireld in de verdediging, trainer Mark Van Bommel en international Vincent Janssen, ging Antwerp vissen in de Duitse competitie om middenvelder Jurgen Ekkelenkamp binnen te halen. De Nederlander komt over van Hertha Berlijn, waar hij er niet in slaagde om een vaste waarde te worden. Nu hoopt hij naam te maken in Antwerpen. In zijn periode bij Ajax werd hij nog als een grote belofte beschouwd. Maar met zijn 22 jaar is er nog niets verloren. Sterker nog: op de Bosuil zou hij die grootse verwachtingen weleens kunnen inlossen.

Moeilijk seizoen in Berlijn

Antwerp kon Jurgen Ekkelenkamp lokken omdat hij geen vaste waarde was bij Hertha Berlijn. De middenvelder stond 21 keer op het wedstrijdblad, maar meestal als bankzitter. Hij viel 15 keer in en startte slechts zes keer. Bovendien maakte hij nooit een wedstrijd vol.

Tot februari evolueerde zijn situatie gunstig, maar net toen hij dichter bij een vaste plaats in de basisopstelling kwam, liep de Nederlander het coronavirus op. Het werd een seizoenseinde in mineur voor Ekkelenkamp, met slechts 99 gespeelde minuten in vijf wedstrijden.

Antwerp troeft Club af

Ekkelenkamp, destijds voor 3 miljoen euro gekocht door de Duitsers, werd een jaar later voor 5 miljoen verkocht. Hertha boekte dus winst, hetgeen een transfer vergemakkelijkt. Ekkelenkamp zou oorspronkelijk naar Club Brugge getransfereerd worden. Blauw-zwart had immers ook een oogje op de Nederlander en hoopte met hem haar kern te versterken.

Het was echter Antwerp dat de middenvelder vanonder de neus van Club wegkaapte. De komst van Ekkelenkamp zal het toch al sterke middenveld van The Great Old nog solider maken. En vermits Antwerp op verschillende fronten actief is en intensief voetbal speelt, is kwantiteit (en kwaliteit) in de kern noodzakelijk. De komst van de Nederlander is geen overbodige luxe, want hij is zeer veelzijdig en kan in het centrum, op links, op rechts en zelfs in ondersteuning van de aanval spelen.

Zijn eerste competitiewedstrijd zou dit weekend in Eupen kunnen zijn. Maakt hij een droomdebuut zoals bij Hertha, toen hij scoorde in zijn eerste competitieminuten? Antwoord deze zondag om 16 uur.

Volg de Jupiler Pro League het hele seizoen lang op de zenders van Eleven Pro League, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus Pickx.

Proximus biedt tijdens de live-uitzendingen van de UEFA Champions League en het Belgisch voetbal een ‘interactieve’ modus aan in de Pickx-app (Android en iOS) en de website proximuspickx.be. Dankzij deze functie ontdek je de ploegopstellingen, de wedstrijdstatistieken en het vormpeil van beide ploegen. Maar bovenal stelt de interactieve videospeler je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven wanneer jij het maar wilt! Beleef het voetbal als nergens anders en speel je eigen VAR!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top