Deinze en Virton vinden nog versterking in het buitenland

Sport | KMSK Deinze en RE Virton hebben vlak voor de start van het weekend elk nog een nieuwe speler voorgesteld aan de fans. Bij Deinze werd doelman Adrian Ortola aangekondigd terwijl Virton er met Lado Akhalaia nog een nieuwe spits bijhaalde.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Beide spelers beleefden al wel enkele hoogtepunten in hun carrière. Zo stond de nu 28-jarige Ortola 2x in de goal in La Liga. In 2016-2017 was hij reservedoelman bij Alaves, maar mocht hij (onder Mauricio Pellegrino) toch 2x aantreden in het basiselftal. Ortola hield de nul tegen het Athletic de Bilbao van Inaki Williams, Laporte en Kepa terwijl hij er wel eentje om de oren kreeg tegen Betis Sevilla (1-4 winst).

Nadien speelde Ortola vooral in La Liga 2 waar hij onder meer het doel verdedigde voor Barcelona B, Tenerife en FC Girona. In het afgelopen seizoen stond de goalie 4x onder de lat bij het nummer zes uit de Spaanse tweede klasse.

Virton hoopt dan weer een goudhaantje gevonden te hebben in Lado Akhalaia; een 20-jarige Moldaviër die de voorbije drie seizoenen aan de slag was bij de jeugdploegen van Torino. Sinds vorig seizoen zat hij wel in de A-kern én mocht hij op de bank plaatsnemen tijdens het competitieduel tegen AC Milan. Die match eindigde op 0-0 en Akhalaia bleef 90 minuten aan de bank gekluisterd.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top