200 miljoen in 5 jaar: Club Brugge, transferkoning van België

Sport | Club Brugge domineert de Jupiler Pro League al enkele jaren, zowel op het veld als op de bankrekening. In bijna vijf jaar tijd heeft blauw-zwart al een totaal van 200 miljoen euro opgestreken, afkomstig van uitgaande transfers.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Charles de Ketelaere is naar Italië, lang leve de volgende toptransfer van Club! Zoals al vele jaren het geval is, heeft Club een gouden deal gesloten bij de onderhandelingen over de transfer van de Rode Duivel naar AC Milan. De Rossoneri moesten niet minder dan 35 miljoen euro neertellen voor het Belgische wonderkind, dat bij Club Brugge werd opgeleid: een record in de Jupiler Pro League. De voorbije jaren rinkelde de kassa op Jan Breydel al meermaals door de ettelijke miljoenen die succesvolle transfers opbrachten. In totaal werd de clubkas op slechts vijf jaar tijd gespijsd met meer dan 200 miljoen euro!

Recordmercato

Eind mei meldde de krant L'Echo al op basis van gegevens van de website Transfermarkt dat Club Brugge in de afgelopen tien jaar meer dan 200 miljoen euro aan meerwaarde op transfers had gerealiseerd. Maar door de uitgaande transfers van deze zomer ogen de blauw-zwarte statistieken nu nóg indrukwekkender. Naast de recordverkoop van CDK aan AC Milan, deden ook de transfers van Stanley Nsoki naar Hoffenheim (12 miljoen euro), Loïs Openda naar Lens (10 miljoen euro) en David Okereke naar Cremonese (10 miljoen euro) de Brugse kassa rinkelen. In totaal streek blauw-zwart deze zomer al 67 miljoen euro op, en dat bedrag zou nog kunnen oplopen met de waarschijnlijke verkoop van Noa Lang.

In het recente verleden bezorgden spelers als Odilon Kossounou (23 miljoen euro), Krépin Diatta (16 miljoen euro), Wesley Moraes (25 miljoen euro), Arnaut Danjuma (16 miljoen euro), Marvelous Nakamba (12 miljoen euro) en José Izquierdo (14 miljoen euro) Club Brugge een financiële voorsprong op de rest van de Jupiler Pro League-teams. Daarbovenop kwamen de miljoenen uit de talrijke Champions League-campagnes. Racing Genk mag zich de enige club noemen die zich de laatste jaren heeft weten te handhaven op het vlak van lucratieve uitgaande transfers, en in mindere mate Anderlecht. Desalniettemin wordt de kloof met de andere ploegen uit de Jupiler Pro League steeds groter. En als je er deze transferperiode op naslaat, vraag je je af waar de heerschappij van Brugge zal eindigen.

Het programma van speeldag 3 in de Jupiler Pro League:

Vrijdag 5 augustus

Zaterdag 6 augustus

Zondag 7 augustus

Volg de Jupiler Pro League het hele seizoen, en in het bijzonder de wedstrijd Club Brugge - Zulte Waregem op vrijdag 5 augustus om 20.45 uur, op de zenders van Eleven Pro League, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus Pickx.

Proximus biedt tijdens de live-uitzendingen van de UEFA Champions League en het Belgisch voetbal een ‘interactieve’ modus aan in de Pickx-app (Android en iOS) en de website proximuspickx.be. Dankzij deze functie ontdek je de ploegopstellingen, de wedstrijdstatistieken en het vormpeil van beide ploegen. Maar bovenal stelt de interactieve videospeler je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven wanneer jij het maar wilt! Beleef het voetbal als nergens anders en speel je eigen VAR!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top