Start Witsel het seizoen als centrale verdediger bij Atlético Madrid?

Sport | Atlético Madrid haalde Axel Witsel transfervrij naar Spanje, maar wat zijn de plannen met de Rode Duivel? De afgelopen twee oefenwedstrijden speelde hij als centrale verdediger. Trekt Diego Simeone de Belg een rij achteruit?

Door Pickx

Deel dit nieuws

Atlético Madrid gaat de laatste rechte lijn in van zijn voorbereiding op het nieuwe seizoen, dat het op 15 augustus opent met een wedstrijd tegen Getafe. Diego Simeone probeert zijn ploeg op tijd klaar te stomen en test tijdens de vriendschappelijke wedstrijden enkele zaken uit.

Zo werd Axel Witsel al in twee oefenmatchen uitgespeeld als centrale verdediger. Atlético Madrid haalde Witsel deze zomer om het middenveld te versterken, maar Simeone zag met Felipe en Mario Hermoso twee spelers geblesseerd uitvallen waardoor achteraan weinig weelde is. Stefan Savic en Jose Gimenez maken er nog de dienst uit, maar Witsel krijgt plots ook een rol als centrale verdediger toebedeeld.

Tijdelijke oplossing

Het is geen toeval dat Simeone Witsel uittest als centrale verdediger, want hij volgt de voormalige speler van Standard al vele jaren. Witsel is een zeer slimme speler en hij moest al een aantal keren depanneren in de verdeding bij Borussia Dortmund. In het begin van zijn carrière speelde hij zelfs al als rechtsachter bij Benfica. De Rode Duivel valt zelden of nooit door de mand, wat hem een zeer interessante speler maakt voor veel trainers.

Het lijkt er echter op dat dit slechts een noodoplossing is en dat Simeone van plan is Witsel op zijn beste positie uit te spelen zodra de afwezigen terugkeren. Witsel komt nog altijd het best tot zijn recht op het middenveld, maar het is alvast een extra pluspunt dat hij ook achteraan van nut kan zijn. Zijn nabije toekomst lijkt dan ook (nog?) niet in de verdediging te liggen.

Volg het beste uit het nieuwe La Liga-seizoen op de zenders van Eleven Sports, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top