Analyse Lommel SK (CPL): veel randactiviteiten, maar op het veld in zelfde bedje ziek

Sport | In de laatste rechte lijn richting competitiestart nemen we de twaalf Challenger Pro League-deelnemers voor het seizoen 2022 - 2023 even onder de loep. Wie liet zich gelden op de transfermarkt, wat vertelden de oefenduels ons en tot waar reiken de ambities? Vandaag nemen we Lommel SK onder de loep.

Door Pickx

Deel dit nieuws

De Limburgers bleven vorig seizoen ver onder de verwachtingen. Ondanks de schijnbaar onuitputtelijke financiële middelen beleefde Lommel SK een dramatisch seizoen waarin de club zelfs even in degradatiegevaar kwam. Met een trainerswissel en enkele gerichte kwaliteitsinjecties tijdens de winterperiode werd een blamage vermeden en kon het seizoen toch nog op een positieve noot beëindigd worden.

Honger

Iedereen dacht dat de City Football Group haar lesje wel geleerd zou hebben en dat Lommel SK deze zomer gerichter zou handelen op de transfermarkt. Maar niets bleek (voorlopig) minder waar. Net zoals vorige zomer liet Lommel enkele sterkhouders (Smeets, Kis, Saïto, Sales) vertrekken, terwijl er vooral buitenlandse youngsters met potentieel werden aangetrokken.

Maar bij die jonge talenten is al gebleken dat de stap naar 1B niet altijd even makkelijk is. Terwijl sommigen zich de voorbije twee seizoenen wél door konden zetten, waren er minstens evenveel die via de achterpoort weer verdwenen. Afwachten of het gehuurde Troyestrio (Metinho, Chadli en Ostrc) tot de eerste of de tweede categorie zal behoren. Ostrc is al wel sinds vorige winter in Lommel.

Met Ivezic en Van Hout werden er wel twee nieuwe concurrenten aangetrokken voor eerste doelman De Busser, maar zowel op het middenveld als voorin lijkt de spoeling nogal dunnetjes waardoor de fans voorlopig wederom op hun (transfer)honger blijven zitten.

Zware voorbereiding 

Dat vertaalde zich ook in een vrij moeizame voorbereiding. Lommel koos met Westerlo, Stade Reims, Crewe Alexandra en Willem II niet voor de makkelijkste tegenstanders én liet bij momenten ook mooie dingen zien. Maar het gebrek aan een (ervaren) spelverdeler én aan offensieve slagkracht kwam toch duidelijk naar voren.

Met Dessel en AA Gent heeft de nieuwe coach Steve Bould nog twee wedstrijden om zijn gameplan te bepalen voor de start van de competitie. Dat plan moet er dan - naast het ontwikkelen van CFG-talenten én het spelen volgens de CFG-filosofie - vooral voor zorgen dat de misnoegde fans zich weer kunnen identificeren met de ploeg die tussen de lijnen staat.

In die optiek zal een goede competitiestart sowieso veel meer doorwegen dan de verfraaiing van het stadion, de aanpassing van het clublogo of de verandering van het wedstrijdshirt. Drie zaken waar het Lommelbestuur de voorbije maanden (voor de buitenwereld) meer aandacht aan besteedde dan aan de broodnodige sportieve kwaliteitsinjectie.

Top 6 als (minieme) doel

Lommel SK start straks in ieder geval met de ambitie om bij de eerste zes te eindigen en zo mee te doen in de Promotion Play-offs. Gezien het talent en de financiële slagkracht van de club moet dat zeker een haalbare kaart zijn, al lijkt de zomer van 2022 voorlopig dus net iets te veel op die van 2021. En toen werd het seizoen een lange lijdensweg voor iedereen met een Lommelhart.

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top