Oefenduels CPL: matige resultaten leveren hier en daar wat kopzorgen op

Sport | Vrijdag en zaterdag stonden er alweer heel wat oefenduels geprogrammeerd voor de CPL-teams. Vooral Lommel en RWDM kwamen niet te best uit die oefenmatchen terwijl Beerschot na een knappe remonte een eerste trofee kon binnenhalen. SK Deinze was wél goed bij schot, maar had ook veruit de minst straffe tegenstander van allemaal.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Beerschot VA heeft haar eigen trofee Memorial Marc Steenackers gewonnen. De Antwerpenaren stonden lang 0-2 in het krijt tegen FC Eindhoven, maar in het slot van de match konden Vaca (vrijschop) en Sebaoui (strafschop) de scheve situatie toch nog rechttrekken. Strafschoppen moesten beslissen over winst en verlies en daarin bleek Beerschot de betere. Sanusi, Vaca, Sebaoui en Van den Bergh troffen raak, terwijl ex-Beerschotter De Keersmaecker zijn meerdere moest erkennen in Vanhamel en een ploegmaat even later ook nog eens de lat trof: einstand 2-2 (4-2 na penalty's).

RE Virton ging met 2-1 onderuit tegen de Nederlandse tweedeklasser NAC Breda. De Luxemburgers hadden het niet onder de markt tegen de Noord-Brabanders en gingen terecht met een 1-0 achterstand rusten. Vlak na de pauze kon Virton wel een keertje efficiënt tegenprikken met een goal van Mabella als gevolg. NAC reageerde echter snel met een nieuwe goal via invaller Van Schuppen. Van die achterstand kon Virton zich niet meer herstellen.

Ook voor Lommel SK viel er een verliespartij te noteren tegen een club uit de Keuken Kampioen Divisie. De Limburgers gingen met 1-3 onderuit tegen Willem II. Glenn Neven stond 2x op het scorebord met een goal voor én tegen zijn club, maar voor het overige kwam de CFG-club maar weinig noemenswaardig voor de dag. Bij Lommel waren er wel een aantal afwezigen, die de mindere prestatie deels konden verklaren.

SK Beveren kon wél winnen tegen een Nederlandse tegenstander. De Waaslanders klopten Helmond Sport met 2-1. Maderner had Beveren al vroeg in de match op voorsprong gebracht, maar na de pauze scoorden de bezoekers de gelijkmaker. In een spannend slot kon Beveren alsnog de match naar zich toe trekken dankzij een late goal van Hoggas.

Lierse Kempenzonen ging met een mix van A-kern- en beloftenspelers op bezoek bij Hoogstraten. De Pallieters kwamen 2x op voorsprong via Naessens (0-1) en Bjekovic (1-2), maar uiteindelijk moest het jeugdige Lierse K. toch het veld af met een 4-2 nederlaag. Vrijdagavond werd er wel met 4-1 gewonnen van Knokke. Van Acker, De Schryver (2x) en Rocha zorgden voor de Lierse goals. 

RWDM speelde twee oefenduels. Eerst werd Wezet aan de kant gezet met 1-2. El Ouahdi en Kurdic zorgden voor de Molenbeekse goals. Later op de dag werd er met 5-0 verloren van ADO Den Haag. Nochtans stond er in die wedstrijd een redelijk stevig RWDM-elftal tussen de lijnen. De Brusselaars kregen wel wat kansen, maar waren inefficiënt in de afwerking terwijl de Nederlanders wél vlot de weg naar doel vonden.

Vrijdag won KMSK Deinze heel vlot de derby tegen Sparta Petegem. De Oost-Vlamingen scoorden 8x en lieten slechts 1x tegenscoren. De namen van Janssens, Koné, Dansoko (2x), Hendrickx, De Poorter, Schuermans en El Bouchataoui stonden op het scorebord. Eindstand: 8-1.

Tot slot ging SL16 FC nog met 1-0 onderuit tegen het beloftenelftal van Werder Bremen.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top