Eden Hazard onthult wie zijn moeilijkste tegenstander is

Sport | Met een doelpunt in een vriendschappelijke wedstrijd met Real Madrid lijkt Eden Hazard eindelijk zijn oude vorm een beetje teruggevonden te hebben. In een interview met ESPN in de aanloop naar de wedstrijd onthulde onze landgenoot de naam van de speler die het hem in wedstrijden heel erg moeilijk kan maken: Kyle Walker.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Kan Eden Hazard dit seizoen eindelijk weer heel wat verdedigers schrik aanjagen met zijn bliksemsnelle dribbeltechniek? Bij Real Madrid en de Rode Duivels hopen heel wat mensen dat in ieder geval. Sinds zijn transfer naar de Spaanse hoofdstad belandde de Duivel in een dipje en haalde hij nooit echt zijn niveau van weleer. Nu wil hij eindelijk laten zien wat hij echt kan. Tegen Club América, tijdens de trainingsstage van Real Madrid over de oceaan op het Amerikaanse continent, scoorde de man uit La Louvière zijn eerste doelpunt in 188 wedstrijden. Het ging slechts om een penalty tijdens een vriendschappelijke wedstrijd, maar de goal zal hem ongetwijfeld vertrouwen gegeven hebben. Dat zal hij nodig hebben als hij later dit seizoen tegenover de verdedigers van andere ploegen uit La Liga staat.

Toch ontmoette de Belg zijn moeilijkste tegenstander niet in de Spaanse competitie, maar in de Premier League. In een interview met ESPN onthulde de aanvaller dat hij het altijd erg moeilijk vond om Kyle Walker te passeren. Hij noemt hem dan ook zijn ‘moeilijkste concurrent’.

Doorbraak in Londen

Na jeugdopleiding bij zijn thuisclub Sheffield United, waar hij ook zijn debuut als profvoetballer maakte, beleefde Kyle Walker zijn grote doorbraak bij Tottenham tussen 2009 en 2017. In die periode werd hij een aantal keer uitgeleend om ervaring op te doen, maar de rechtsback toonde zijn talent als geen ander. Hij werd daar in 2017 ook voor beloond, toen Pep Guardiola hem bij Manchester City een contract aanbood.

Volgens Eden Hazard is Walker een van de verdedigers waar hij het altijd heel moeilijk tegen had. “Hij is sterk en erg snel. Ik ben dat ook, maar hij is sterker dan ik… en sneller dan ik”, lachte de speler van Real Madrid. “Ik denk dat hij een van de sterkste rechtsbacks is op dit moment”, klinkt het.

Terug volledige fit

Sinds hij bij City kwam, heeft Walker meer dan 210 wedstrijden gespeeld voor de Citizens. Hij speelt een belangrijke rol in de verdediging, maar kende vorig jaar een moeilijker seizoen. Hij speelde slechts iets meer dan de helft van de competitiewedstrijden (20) omdat hij vaak niet in vorm geraakte. Half april beëindigde Walker zijn seizoen en miste daardoor de laatste acht wedstrijden in de competitie. Hij speelde enkel nog in de terugwedstrijd van de Champions League tegen Real.

Feit blijft dat de speler, die in topvorm is, zowel verdedigend als aanvallend een belangrijke rol speelt in het elftal van Guardiola. Hij kan zich als geen ander pijlsnel naar voren begeven en zal vooral in die rol een groot aandeel hebben in de tactiek van de ploeg uit Manchester. Als City tegenover het Real van Hazard komt te staan, kan onze landgenoot misschien proberen om toch sterker en sneller dan Walker te zijn.

Volg Manchester City en Real Madrid het hele seizoen in de UEFA Champions League  dankzij de zenders van Eleven Pro League, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus Pickx.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top