Ferran Jutglà verovert nu al de harten bij Club Brugge

Sport | Club Brugge betaalde de afgelopen jaren enorm veel geld voor tal van spitsen. Dat was zelden een succes. Deze zomer haalde blauw-zwart Ferran Jutglà weg bij FC Barcelona B. De Spanjaard liet een goede indruk achter.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Club Brugge sloeg de bal de afgelopen jaren flink mis inzake spitsen. David Okereke (8 miljoen euro), Michael Krmencik (6 miljoen euro), Kevah Rezaei (5 miljoen euro), Mbaye Diagne (huur, 1,2 miljoen euro), Wesley Moraes (huur) en Bas Dost (4 miljoen euro) kwamen als grote transfers naar Brugge, maar voldeden nooit. Van Daniel Perez (200.000 euro) is zelfs geen sprake meer, terwijl ook Siebe Schrijvers (3 miljoen euro en meer een tweede spits) zich niet kon doorzetten. Sargis Adamyan (huur, 100.00 euro) was misschien nog wel de beste aanvaller inzake prijs/prestaties.

Nieuw goudhaantje

Ferran Jutglà kostte 4 miljoen euro en tegen AA Gent en KRC Genk liet hij een goede indruk achter. De 23-jarige Spanjaard legt heel veel energie in een wedstrijd, wat ze altijd graag zien in Brugge. Daarnaast heeft hij heel veel diepgang in zijn spel, kan hij best goed dribbelen op de korte ruimte en kiest hij goed positie. Tegen Racing Genk was hij aartsgevaarlijk, alleen het doelpuntje ontbrak nog. Hij trof één keer de paal, maar met twee assists was de spits dus wel al bepalend. Als de Spaanse aanvaller ook nog begint te scoren, lijkt Club Brugge er weer een goudhaantje bij te hebben.

Carl Hoefkens was achteraf dan ook zeer tevreden over de prestatie van de ex-speler van FC Barcelona. "Ferran maakte in de Supercup al een goede en gretige indruk en deed dit tegen Genk opnieuw. Bovendien leverde hij twee assists af en is hij gewoon constant zeer dreigend. Dat is wat wij willen zien bij een spits van Club Brugge. Ik ben ook over hem ongelooflijk tevreden. Hij koppelt werkkracht aan kwaliteit en nu hoop ik dat een doelpunt voor hem er snel zal komen", vertelde de coach op de website van Club Brugge.

De afgelopen jaren haalde Club Brugge wel vaker aanvallende parels binnen zoals Noa Lang, Andreas Skov Olsen, Tajon Buchanan, Krépin Diatta, Emmanuel Dennis en anderen. De start van Jutglà bij Club Brugge is alvast veelbelovend, maar dat was ook het geval bij onder meer David Okereke. Hij viel nadien helemaal terug, dus het blijft dus nog even afwachten vooraleer we een definitief oordeel kunnen vellen.

Type zoals Aguëro

Trond Sollied was alvast meteen onder de indruk. “Hij is een pocketspits en heeft de nodige klasse. Je kan hem inzake speelstijl wat vergelijken met Sergio Aguëro, vind ik", aldus de ex-coach van onder meer AA Gent en Club Brugge bij Eleven Sports. Carl Hoefkens weet nu al dat hij de ideale vervanger voor Noa Lang in huis heeft, ook al speelde de Nederlander tegen Genk nog aan de zijde van Jutglà.

Als Charles De Ketelaere en Noa Lang nog vertrekken zal er nog minstens 50 miljoen euro extra in de kassa komen. Met dat geld kan dan nog een spits worden aangetrokken, zo wordt onder meer Maxi Gómez van Valencia aan de landskampioen gelinkt. Dat is een spits met meer gestalte en hij zou de ideale partner kunnen worden van Jutglà, met Cyle Larin als stevige back-up.

Volg de Jupiler Pro League, met onder meer KAS Eupen-Club Brugge op zondag 31 juli vanaf 15u40 op Eleven Pro League 1, het hele seizoen dankzij de zenders van Eleven Pro League, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus Pickx.

Proximus biedt tijdens de live-uitzendingen van de UEFA Champions League en het Belgisch voetbal een ‘interactieve’ modus aan in de Pickx-app (Android en iOS) en de website proximuspickx.be. Dankzij deze functie ontdek je de ploegopstellingen, de wedstrijdstatistieken en het vormpeil van beide ploegen. Maar bovenal stelt de interactieve videospeler je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven wanneer jij het maar wilt! Beleef het voetbal als nergens anders en speel je eigen VAR!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top