Opnieuw een weekend propvol motorsportplezier

Sport | Ook dit weekend kunnen de fans van auto- en motorsporten weer opgelucht ademhalen. De dertiende en veertiende manche van het Formule E-kampioenschap worden immers afgelegd in combinatie met de zesde ronde van het wereldkampioenschap Superbike. Op welke zenders je deze races kan volgen, lees je hier.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Formule E-kampioenschap (Verenigd Koninkrijk)

In het zuidoosten van Londen vindt dit weekend de 13e en 14e manche van het Formule E-kampioenschap plaats. Onze landgenoot Stoffel Vandoorne voert momenteel de rangschikking aan met 155 punten. Hij wordt op de voet gevolgd door de Zwitserse autopiloot Edoardo Mortara (144 punten) en de Australiër Mitch Evans (139 punten). Als Vandoorne op 30 en 31 juli goede tijden neerzet, neemt hij een flinke optie op de titel want halfweg augustus vinden de laatste twee manches plaats van het kampioenschap. 

Bekijk de 13e en 14e manche van het Formule E-kampioenschap op zaterdag om 15u50 en op zondag om 15u50 op Eurosport 2, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus.

Wereldkampioenschap Superbike (Tsjechië)

Van 29 tot en met 31 juli vindt in de Tsjechische stad Most, op de Most Autodrom, de zesde ronde van het wereldkampioenschap Superbike plaats. De Turkse wereldkampioen Toprak Razgatlioglu prijkt momenteel op de derde plaats met 203 punten en heeft zijn pijlen gericht op de eerste plaats van Spanjaard Alvaro Bautista. Die heeft momenteel 246 punten verzameld. Maar ook de huidige nummer twee, de Brit Rea Jonathan, zal zijn vel duur verkopen in Tsjechië. Hij staat met zijn 229 punten immers op amper 17 punten van Bautista.

Bekijk de zesde ronde van het wereldkampioenschap Superbike op zaterdag om 13u55 en op zondag om 12u25 op Eurosport 2, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top