Sari Kees, de toekomstige steunpilaar in de verdediging van de Red Flames?

Sport |

De Red Flames hebben maandagavond een historisch ticket voor de kwartfinales geboekt op het EK vrouwenvoetbal door Italië met het kleinste verschil te verslaan (0-1). Janice Cayman scoorde meteen na rust het enige doelpunt van de partij. Niet zij, maar wel Sari Kees werd verkozen tot vrouw van de match. Laatstgenoemde zou wel eens kunnen uitgroeien tot een van de toekomstige leiders van de Flames…

Door Pickx

Deel dit nieuws

Van twijfelgeval voor het toernooi naar speelster van de wedstrijd in de allesbepalende clash tegen Italië: het kan verkeren! Soms gaat het heel snel in de voetbalwereld. Bondscoach Ives Serneels posteerde de 21-jarige Kees in de drie groepsmatchen centraal in de verdediging.

Steunpilaar in wording?

“Het is een geweldig gevoel. Ik had het gezien mijn leeftijd niet verwacht”, zei ze na afloop van de ontmoeting met Italië. De mandekster vormde een duo met Julie Biesmans na de blessure van Laura De Neve. “Ik denk dat het de eerste keer is dat we samen in de verdediging spelen. Het ging heel goed. Julie is volwassen en heeft veel ervaring. Het klikte.”

In slechts enkele maanden tijd is Kees uitgegroeid tot een gevestigde waarde bij de Flames. Hoewel ze bijna elk jeugdteam van de nationale ploeg doorliep, werd ze pas enkele maanden geleden in februari herontdekt op de Pinatar Cup. Dankzij haar leeftijd en kwaliteiten is het bijna niet mogelijk om haar niet te zien als een toekomstige leider in de defensie. Voor het zover is, kijkt ze uit naar de confrontatie van vrijdag tegen Zweden, de nummer twee van de wereld.

Volg de kwartfinale van de Red Flames tegen Zweden nu vrijdag om 21u op Canvas.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top