Ronny Della (Standard) resoluut: Cafaro en Sissako mogen vertrekken

Sport | Opschudding aan de boorden van de Maas. Ronny Deila, de nieuwbakken trainer van Standard-Luik, stuurde twee spelers vanop stage huiswaarts en droeg het bestuur op om hen van de hand te doen. Wat is er gaande? Proximus Pickx zocht het uit.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Het moet dezer dagen geen pretje zijn om in de eerste ploeg van Standard te voetballen. Want na een teleurstellend vorig seizoen en een ploegmakker (Jackson Muleka) die zijn kat stuurt naar de stage in Nederland, gaat nieuwbakken trainer Ronny Della nu ook nog eens met de grove borstel door de selectie. Hij zette alvast twee spelers bij het huisvuil: Moussa Sissako en Mathieu Cafaro. Zij keren per direct terug naar België en passen niet meer in de plannen van de trainer.

Heimwee

Vooral het vertrek van Mathieu Cafaro doet de wenkbrauwen fronsen. De 25-jarige Fransman vertoeft sinds januari van vorig jaar in de Vurige Stede en wist daar ook zijn plaats in de A-ploeg af te dwingen. Hij maakte twee doelpunten, gaf twee assists in twaalf wedstrijden en deed het daarmee (als flankspeler) niet onaardig. Maar Cafaro heeft naar verluidt last van heimwee. Hij zou zijn hoofd laten hangen op training en hierdoor vermoedt de coach dat hij niet op de Fransman kan rekenen van zodra het om de knikkers gaat bij Standard. Cafaro mag dus terugkeren naar Luik waar de directie nu een oplossing moet zoeken. Dat wordt vermoedelijk een transfer.

Op naar een wanhopig seizoen?

Bij Moussa Sissako liggen de kaarten anders. De 21-jarige verdediger maakte naar verluidt een ontluisterende indruk op de trainer waardoor die zich genoodzaakt zag om hem naast de ploeg te zetten. Dat is gek, want vorig jaar speelde de Malinese international nog enkele zeer verdienstelijke wedstrijden in het shirt van de Rouches. Vermoedelijk vindt Della dat Sissako een aardig niveau haalt, maar dan voor een team uit de kelder van het klassement, en niet voor een ploeg dat voor de prijzen speelt. De coach beschikt gelukkig nog over Ngoy, Laifis, Dussenne en Bokadi. Solide verdedigers die in het verleden hun meerwaarde al eens bewezen hebben.

Maar het is en blijft een feit dat Standard deze zomer heel wat spelers ziet vertrekken. Bastien speelt volgend seizoen voor het Engelse Burnley, Muleka en Amallah staan te drammen met hun valiezen en nu zal er ook afscheid worden genomen van Cafaro en Sissako. Hopelijk kan het bestuur van de Rouches de komende weken en maanden nog wat vers bloed aantrekken of het wordt opnieuw een zeer wanhopig seizoen.

Volg de Jupiler Pro League het hele seizoen dankzij de zenders van Eleven Pro League, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus Pickx.

Proximus biedt tijdens de live-uitzendingen van de UEFA Champions League en het Belgisch voetbal een ‘interactieve’ modus aan in de Pickx-app (Android en iOS) en de website proximuspickx.be. Dankzij deze functie ontdek je de ploegopstellingen, de wedstrijdstatistieken en het vormpeil van beide ploegen. Maar bovenal stelt de interactieve videospeler je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven wanneer jij het maar wilt! Beleef het voetbal als nergens anders en speel je eigen VAR!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top