Waar zet Cristiano Ronaldo zijn carrière voort?

Sport |

Na publiekelijk zijn wens om te vertrekken te hebben geuit, heeft Cristiano Ronaldo de daad bij het woord gevoegd door maandagmorgen de training bij Manchester United over te slaan. Sinds hij het truitje van Man United draagt, was de Portugees nog nooit zo dicht bij een transfer, ook al is zijn toekomstige bestemming nog erg onzeker.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Cristiano Ronaldo zou wel eens kunnen begonnen zijn aan een partijtje armworstelen met Manchester United. Ronaldo is ongelukkig met de huidige mercato van de Engelse club en wil nog voor het begin van de echte vijandelijkheden het schip verlaten, en dat liet hij maandag opnieuw blijken door de eerste training bij de start van het nieuwe seizoen over te slaan. De Mancunians zijn alvast van plan om het nieuwe seizoen met hun spits te beginnen en om de gemoederen rustig te houden hebben ze familiale redenen als uitleg gegeven om zijn afwezigheid op training te verklaren. Maar het 37-jarige voetbalicoon wil geen tijd meer verspillen en Ronaldo’s honger naar het winnen van titels en trofeeën - of het nu in de competitie is of in de Champions League - is nog altijd even groot. Verschillende clubs zouden geïnteresseerd zijn, al ligt de voetbalvedette weliswaar nog een jaar onder contract bij Man United. Maar wie zou de vijfvoudige Gouden Bal-winnaar echt kunnen strikken?

Bayern, de beste oplossing

Na in de Premier League, La Liga en Serie A te hebben geschitterd, zou de cirkel voor CR7 wel eens rond kunnen als hij ook zijn stempel op de Bundesliga gaat drukken. Bayern München heeft naar verluidt navraag gedaan over zijn situatie en zou een mogelijke komst verder bekijken als Robert Lewandowski daadwerkelijk vertrekt. Met de komst van Sadio Mané zou de Rekordmeister nog meer zijn ambitie opkrikken om opnieuw de absolute top van Europa te worden.

Chelsea is ook geïnteresseerd en wil zijn C1-titel terugwinnen nadat het die vorig seizoen aan Real Madrid verloor. Het is moeilijk voor te stellen dat Cristiano Ronaldo voor een andere club in Engeland zou spelen dan Manchester United, maar door de uitleenbeurt van Romelu Lukaku aan Inter Milan is er een plek vrijgekomen in de aanvalslinie van de Blues.

Hart voor Lissabon of Amerikaanse dollars?

En wat als Cristiano Ronaldo terugkeert naar zijn eerste liefde? Ronaldo ruilde Sporting Lissabon al op jonge leeftijd in voor Old Trafford, maar heeft in de Portugese competitie nooit echt de tijd gehad om te schitteren. Portugal en vooral de fans in het Estádio José Alvalade zouden hem een mooi en romantisch einde van zijn carrière kunnen aanbieden.

Er zijn ook geruchten dat Napoli navraag heeft gedaan en hun fervente supporters staan al klaar om Ronaldo te koesteren zoals het hoort. Maar de genegenheid van de fans zou wel eens op de achtergrond kunnen raken met de interesse van een nieuwe grote financiële speler. David Beckhams Inter Miami zou uiteraard de financiële verwachtingen van Man United en Ronaldo kunnen inlossen en deze nieuwe uitdaging zou hem in staat kunnen stellen om ook stilaan te gaan genieten van een welverdiend vervroegd pensioen. Maar als je kijkt naar zijn spelniveau en honger naar trofeeën, is het moeilijk om in dat laatste scenario te geloven...

Hoewel Manchester United dit seizoen niet in de Champions League zal spelen, kunt u Cristiano Ronaldo misschien wel volgen in de meest prestigieuze competities van Europa op Pickx+ Sports, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus. 

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top