Sadio Mané van Liverpool naar Bayern: een win-winsituatie voor iedereen

Sport |

De eerste toptransfer van deze zomer is een feit. Sadio Mané legde reeds zijn medische testen af bij Bayern München en verlaat hiermee Liverpool. Is de komst van de Senegalees naar Beieren een match made in heaven? 

Door Pickx

Deel dit nieuws

Vermits Mané nog maar een contract van een jaar heeft bij Liverpool, besliste Bayern München een bod te doen van 40 miljoen euro op de Senegalese winger. Een bewuste zet uiteraard van de Rekordmeister. Ze beseffen in München maar al te goed dat Mané op zijn 30 jaar zijn beste dagen in het vooruitschiet heeft. En Mané is niet alleen maar een simpele vleugelspeler of doelpuntenmaker. Hij is ook een leider. Eentje die ze kunnen gebruiken als Robert Lewandowski effectief vertrekt.

Bundesliga ligt Mané als gegoten

Mané zal zo’n zes jaar in loondienst van Liverpool gevoetbald hebben. Het verhaal begon in 2016, toen de Reds hem wegplukten bij Southampton voor een bedrag van net boven de 40 miljoen euro. Liverpool-coryfee Jamie Carragher was destijds zeer sceptisch en vond het bedrag voor Mané veel te duur. Die mening heeft Carragher moeten herzien. “Mijn favoriete Liverpool-speler vertrekt”, liet de huidige analist recent op Twitter weten.

Mané was dan ook de voorbije jaren een certitude bij Liverpool, dankzij een constante in zijn prestaties en het feit dat hij amper geblesseerd raakte. Dat moet in Duitsland ook de norm zijn, vooral omdat velen van mening zijn dat de Bundesliga hem nog beter zal liggen. “Het is een open kampioenschap waar aanvallers veel kansen krijgen, zeker als je bij Bayern speelt. Kijk maar eens naar alle aanvallers bij Bayern de voorbije 20 jaar. Daar zitten geen mislukkingen bij”, stelt Claude Le Roy, die ooit met Mané werkte als bondscoach van Senegal.

Met of zonder Lewa?

Met de transfer bevestigt Liverpool dat het zijn eieren vooral in het mandje van Mo Salah wil leggen. Mané raakte niet echt uit de schaduw van de Egyptenaar, ook al had hij de bovenhand op Salah in de recente Afrika Cup en de kwalificaties voor het WK. Mané had ook “maar" het 12de duurste contract bij de Reds en het bestuur was niet geneigd om dat te upgraden of te verlengen. Het is met andere woorden een win-winsituatie. “Voor mij is het de juiste club op het juiste moment”, zei Mané al zelf.

Op papier zou Mané een dodelijk duo kunnen vormen met Robert Lewandowski. De Poolse spits ligt echter in de clinch met het Bayern-bestuur en wil na acht jaar vertrekken. FC Barcelona lijkt zijn toekomstige club te worden, al is ook hier nog niks rond. Mané zelf wilde niet te veel kwijt over de kwestie-Lewandowski. “Ik ben niet iemand die zich op zulke zaken focust. Ik ben hier voor Bayern en ik zal er alles aan doen om prijzen te winnen met mijn teamgenoten.”

Volg het nieuwe Bundesliga-seizoen op de zenders van Eleven Sports, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top