Waarom 'Atlético Madrid een goede keuze is voor Axel Witsel

Sport | Na vier seizoenen in de Bundesliga bij Dortmund is Axel Witsel intussen officieel verhuisd naar Atlético Madrid. Op 33-jarige leeftijd begint de Rode Duivel zo aan een nieuw hoofdstuk in zijn carrière.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Aan het einde van zijn contract bij Dortmund deden er heel wat geruchten over Witsel de ronde. Zo werd een transfer naar de MLS of zelfs Marseille genoemd, maar uiteindelijk koos de Rode Duivel voor Atlético Madrid. De Belg koos niet voor de gemakkelijke weg, want bij een transfer naar OM zou hij zeker zijn van speeltijd. In de hoofdstad van Spanje wordt hij herenigd met landgenoot en de voormalige middenvelder van Standard: Yannick Carrasco. Beide Belgen zullen er onder het bewind van Diego Simeone spelen.

Trainer wilde hem al heel lang

De interesse van de coach bij Madrid in Witsel is lang niet nieuw. Al acht jaar geleden, toen hij nog bij Zenit Sint-Petersburg speelde, had de Duivel al de aandacht getrokken van de Argentijnse coach die hij ontmoette tijdens de Champions League van 2013-2014. Een paar maanden later probeerde Atlético Witsel al aan te trekken, maar Zenit wilde daar niet van weten.

Een jaar later later deden de Colchoneros die poging nog eens over, maar opnieuw tevergeefs. Zeven jaar na de tweede poging heeft Simeone eindelijk de handtekening van de Luikenaar kunnen vastleggen in een contract. Witsel zal bij Madrid Héctor Herrera, de 32-jarige Mexicaan, vervangen. Bovendien gaat hij er in de verdediging de strijd aan met Geoffrey Kondogbia.

Een rol in de verdediging

Ook al heeft hij niet meer het lichaam van een twintigjarige, Witsel heeft nog steeds heel wat troeven om uit de voeten te kunnen en de defensie van de Spaanse topclub beter aan te pakken. Sinds het vertrek van de legendarische Gabi leed de verdediging onder dat gebrek aan een sterkhouder, maar dat moet Witsel nu oplossen. Dankzij zijn techniek, zijn recuperatievermogen en zijn talent om als geen ander een aanval af te blokken, kan hij voor de verdediging van grote waarde zijn.

Als we deze kwaliteiten combineren met de spelintelligentie en zijn grote ervaring, hij speelde intussen ook 614 wedstrijden voor een club en 124 matchen voor de nationale ploeg, dan zal Witsel ongetwijfeld goed passen in het tactische systeem van Simeone. Daarbij krijgt de defensieve positionering een overheersende rol en hopelijk kan Witsel daar de komende maanden zijn plek opeisen. Met het oog op het WK later dit jaar zal onze nationale ploeg hem dan ook zeker kunnen gebruiken.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top