One day, one goal: Erling Haalands eerste doelpunt voor Molde

Sport | Erling Haaland heeft onlangs zijn koffers mogen pakken naar Manchester City. Zijn eerste stappen in het profvoetbal zette hij in zijn thuisland Noorwegen, waar hij bij Molde op slechts 17-jarige leeftijd zijn eerste professionele doelpunt maakte.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Voetbaltalenten moeten altijd ergens beginnen, en in het geval van Erling Haaland was dat in zijn vaderland Noorwegen. De Noorse international begon bij Molde, hoewel hij al naam had gemaakt bij de reserves van Bryne FK, voordat hij scoorde voor Salzburg en Dortmund. Eenmaal dat hij getransfereerd was naar de club van Ole Gunnar Solskjaer in februari 2017, profiteerde hij van een eerste bekerronde om faam te verwerven bij Molde.

Een gewone keeper

Erling Haaland, die het gewend is om krachtig te scoren of als een sluwe vos in het strafschopgebied te sluipen, scoorde het eerste doelpunt van zijn profcarrière op een vrij gewone manier. Tegen Volda TI, in de eerste ronde van de Noorse beker, opende de spits de score nadat hij door een diepe bal in stelling was gebracht.

Hij profiteerde van zijn goede positie en schoot met zijn linkervoet door de benen van de keeper. Een poging van een verdediger om de bal te redden mocht niet baten. Haaland reageerde opvallend koeltjes op zijn allereerste doelpunt.

De trein is vertrokken

De Noor scoorde vier keer dat seizoen. Naast zijn allereerste doelpunt scoorde hij twee goals in de competitie en nog eentje in de bekercompetitie. Deze doelpunten waren zeer belangrijk, want zij brachten 6 punten in de competitie en zorgden zo voor een kwalificatie voor Molde in de halve finales in de Noorse beker. Vanwege zijn jonge leeftijd werd Haaland spaarzaam gebruikt, hij speelde 20 wedstrijden en had slechts 643 minuten speeltijd.

Het seizoen daarop scoorde hij 12 competitiedoelpunten en mocht hij verkassen naar het Oostenrijkse Salzburg. Zijn eerste zes maanden bracht hij vooral op de bank door, maar het jaar daarop scoorde hij 16 doelpunten in 14 competitiewedstrijden oftewel genoeg troeven om Dortmund te overtuigen hem aan te trekken. En de rest is geschiedenis...

Ben je een fan van deze artikelreeks? Herbeleef Ronaldinho's eerste doelpunt met Barça

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top