Leandro Trossard profileert zich als nummer 1 opvolger van Eden Hazard

Sport | In de vierde en laatste wedstrijd voor de zomerbreak tegen Polen kon Leandro Trossard niet het bevrijdende doelpunt maken voor de Rode Duivels, maar de linkerflankaanvaller zette zich wel in de kijker tijdens het vierluik in de Nations League. Komt het niet goed met Eden Hazard tegen dit najaar, dan heeft bondscoach Roberto Martinez alvast een prima alternatief.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Eden Hazard maakte minuten in alle vier de Nations League-wedstrijden die nu afgewerkt zijn. Tegen Polen kwam hij het meest in actie, met telkens net geen 70 minuten in de dubbele confrontatie. Af en toe zag je wel eens een flits van Hazard, maar het werd nogmaals duidelijk dat de aanvoerder van de Rode Duivels nog een lange weg te gaan heeft. Telkens wanneer Hazard naar de kant werd gehaald, kreeg Leandro Trossard zijn kans. In België mikte hij twee keer raak en heeft met zijn invalbeurten zich in de gunst van de bondscoach gespeeld.

Samen met Yannick Carrasco aast Trossard op het plekje van Hazard in de basiself. Het wordt bij de start van het nieuwe seizoen uitkijken naar de prestaties van Hazard. Verbeteren ze niet, dan staan er nieuwe jongens klaar bij de Rode Duivels. “Ik zou niet weten waarom deze Trossard geen bedreiging kan zijn voor ­Hazard”, stelde voormalig Rode Duivel en analist Eddy Snelders alvast bij Het Nieuwsblad.

Consistent

In de terugmatch tegen Polen kreeg Trossard hetzelfde aantal speelminuten als in de heenmatch. Deze keer kon hij de match niet op slot gooien. Een keizerlijk keepende Wojciech Szczesny voorkwam erger voor Polen. Toch bracht Trossard weer wat extra ondanks zijn beperkte speeltijd. De Poolse verdediging bleef wijken wanneer de Belg van Brighton aan de bal kwam.

“Hij koppelt talent aan regelmaat, consistentie en een zeker tactische intelligentie”, zo liet ex-voetballer en analist Thomas Chatelle verstaan. “Hij heeft iets dat bijvoorbeeld Adnan Januzaj of Alexis Saelemaekers niet hebben en blijft overigens ook progressie maken.”

“Iemand als ­Hazard uit de ploeg zetten, is niet gemakkelijk – zeker niet gezien zijn staat van dienst -, maar je moet wel kijken naar de geleverde kwaliteit en het toekomstige potentieel”, merkt Snelders tot slot nog op. “Als blijkt dat andere spelers beter zijn, dan moet je knopen durven doorhakken. Op termijn zullen spelers als Hazard en Mertens toch ooit vervangen moeten worden. Ik vind dat Martinez daar niet te lang meer mee moet wachten.”

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top