Frisse Alexis Saelemaekers kan de rechterflank van de Duivels nieuw leven inblazen

Sport | Roberto Martinez zal zijn elftal voor de wedstrijd van dinsdagavond tegen Polen zeker en vast wijzigen. Alexis Saelemaekers kan een van de spelers zijn die baat heeft bij het gewijzigde elftal van de bondscoach, want hij heeft nog niet gespeeld.

Door Pickx

Deel dit nieuws

België zal verse, frisse en vooral niet-vermoeide spelers nodig hebben om de wedstrijd tegen Polen succesvol af te werken. na een lang seizoen en een reeks wedstrijden in de Nations League zijn veel spelers aan het einde van hun Latijn. Om die reden heeft Martinez spelers als Boyata, Onana, Carrasco, Lukaku of De Bruyne wat vrije tijd gegund. De Spaanse coach had zoals altijd een heel grote groep bijeen geroepen en zal de laatste wedstrijd van het seizoen gebruiken om enkele jongens die nog geen kans tot spelen kregen, eindelijk aan de bak te laten. 

Een van die spelers is Alexis Saelemaekers. Ook hij kreeg nog geen speeltijd in dit luik van de Nations League en kan Thomas Meunier vervangen als rechtsback van het elftal. Tegen Wales kwam de speler van Dortmund door vermoeidheid na een drukke periode precisie en efficiëntie tekort. Net om die reden zou de bondscoach Saelemaekers op die plek kunnen opstellen. 

Aanvallend spel

Met Saelemaekers op de rechterflank zou België een ferme extra troef in huis hebben. Onze landgenoot is verdedigend erg sterk maar kan ook op aanvallend vlak uit de voeten. Als we weten dat Polen in de laatste wedstrijd een doelpunt tegen ons kon maken van op de rechterflank, dan zijn we bij deze gewaarschuwd en moeten we beseffen dat we net daar wat extra mankracht moeten inschakelen. Hoewel Dendoncker ook redelijk zeker is van een plek in de verdediging van het elftal, wellicht opnieuw naast Alderweireld, zouden de Rode Duivels iemand als Saelemaekers daar ook goed kunnen gebruiken.  

Naast zijn defensieve kwaliteiten kan hij ook vooraan toeslaan als spelverdeler. Terwijl Meunier een aantal slechte passes en assists gaf tegen Wales, weten we van Saelemakers dat hij daarin kan uitblinken. Dankzij zijn uitstekende techniek kan hij zich zo nodig dribbelend richting de aanval begeven om onze spitsen te bedienen, of eventueel zelf richting doel gaan. 

Contract openbreken

Bovendien zou het opstellen van de speler van AC Milan tegen Polen nog een groot voordeel opleveren. Hij is namelijk veel frisser dan de andere spelers. Dat komt enerzijds omdat hij de drie vorige wedstrijden niet aan de bak moest, maar ook omdat hij in Milaan veel minder speelminuten achter de rug heeft. Hij miste in totaal slechts twee wedstrijden in de Serie A, maar zijn totale speeltijd over het hele seizoen is slechts 55%. Hij werd heel vaak gewisseld na de helft van de wedstrijd en de laatste wedstrijd die hij volledig uitspeelde was zelfs al op 10 april. 

Net daarom zou hij de hele wedstrijd tegen Polen moeten kunnen spelen en dankzij zijn frisheid moet hij op het einde van de wedstrijd het verschil kunnen maken tegen een reeds vermoeide ploeg. Het zou ons ook niet verbazen mocht de voormalige speler van Anderlecht zich in de kijker willen spelen, want onze landgenoot zou zijn huidige contract eventueel wel willen openbreken om een nieuwe uitdaging aan te gaan. 

Volg de wedstrijd in de Nations League tussen Polen en België dinsdag 14 juni om 20u45 op VTM.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top