Wie is Karim Adeyemi, de toekomst van het Duitse nationale elftal?

UEFA Nations League |

Karim Adeyemi, pas 20 jaar oud, heeft bij Borussia Dortmund de plaats ingenomen van Erling Haaland. De carrière van de jonge Duitser begint langzaam vorm te krijgen, met een veelbelovende toekomst bij de Duitse nationale ploeg, de Mannschaft.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Karim “David” Adeyemi, geboren in München als zoon van een Roemeense moeder en een Nigeriaanse vader, zette zijn eerste stappen op het voetbalveld in het trainingscentrum van Bayern. Op 10-jarige leeftijd droomde hij ervan profvoetballer te worden. Maar door zijn tumultueuze gedrag zag de club zich genoodzaakt hem de deur te wijzen. Hij was hyperactief en bracht zijn dagen door met voetbal – zijn grote passie. Een Duitse D3-club, SpVgg Unterhaching, pikte de getroebleerde jongeling op. Met zijn nieuwe ploeg kon hij zich volledig in de sport gooien. Zijn talent werd snel opgemerkt en in 2018 (hij was toen amper 16) ging hij voor 3 miljoen euro naar RB Salzburg.

Terug in Duitsland

Adeyemi sloot zijn seizoen bij Salzburg af met een competitie- en bekerdubbel. In zijn tweede seizoen won de jongeling het Europees kampioenschap U-21 met de Duitse nationale ploeg. Hij werd toen opgemerkt door coach Hansi Flick, die hem bij het seniorteam een eerste kans gaf in 2021. Het opkomende voetbaltalent stelde niet teleur en scoorde al meteen zijn eerste internationale doelpunt in zijn eerste wedstrijd (tegen Armenië).

Adeyemi is zich bewust van zijn kwaliteiten, al kan hij het naar eigen zeggen nóg beter: “Mijn grootste kracht is zeker mijn snelheid en mijn afwerking in één-tegen-één situaties. Ik hou ervan om doelpunten te maken. Ik moet mijn defensief spel nog verbeteren, op dat gebied moet ik me nog verder ontwikkelen. Technisch is alles nog niet perfect, ik kan nog veel beter.”

Anno 2022 wordt Adeyemi nog steeds het hof gemaakt door veel Europese clubs. Maar het is in eigen land, bij Borussia Dortmund, dat de jonge Duitser zich in de komende verder wil ontwikkelen. Hij heeft torenhoge ambities: “Ik wil met de beste spelers ter wereld spelen in een topcompetitie, dat is mijn doel. Ik ben een grote fan van Dortmund en ik wil dat ze de titel winnen, zodat Bayern stopt met het domineren van de competitie.”

Karim Adeyemi heeft nu al tot 2027 getekend bij zijn club, en probeert intussen een plaats voor zichzelf te veroveren bij de Mannschaft. “Ik ben blij dat ik in de Nations League mag spelen. Het is een eer om voor Duitsland te spelen”, vertelde hij daarover. De centrumspits oogt veelbelovend voor de toekomst van het Duitse nationale elftal, maar heeft nog veel werk te doen voordat hij zich een starter mag noemen.  De concurrentie in de aanval is stevig met spelers als Timo Werner, Kai Havertz, Thomas Muller en Leroy Sané. Maar met voldoende speelminuten is er geen twijfel dat Adeyemi nog veel zal bijdragen aan het Duitse team.

Volg de wedstrijd Duitsland - Engeland deze dinsdag 7 juni om 20u45 op Eleven Sports 1, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top