Kevin Kis kiest na zes jaar 1B voor een nieuw avontuur in 1e Nationale

Sport | De 1B Pro League is een van haar vaste pionnen kwijt. Flankverdediger Kevin Kis zal er bij de start van het nieuwe seizoen voor het eerst sinds de oprichting van de B-reeks van ons profvoetbal niet meer bij zijn.

Door Pickx

Deel dit nieuws

De 31-jarige Kis gaat volgend seizoen aan de slag bij Patro Eisden. De Limburgse club liep enkele weken geleden maar net de promotie-eindronde mis en wil volgend seizoen een nieuwe gooi doen naar de titel in 1e Nationale. Kis moet daarbij voor de nodige ervaring zorgen.

Want ervaring heeft de linksachter natuurlijk genoeg. Kis speelt al sinds 2011 in ons profvoetbal en voetbalde sinds de oprichting van 1B onafgebroken in de reeks. In 2016-2017 haalde hij de finale met KSV Roeselare; de drie daaropvolgende jaren was hij actief bij Union Sint-Gillis en de laatste twee seizoenen verdedigde hij de kleuren van Lommel SK. In totaal speelde hij meer dan 140 duels in 1B.

Zijn vertrek bij Lommel zat er al wel even aan te komen. De flankverdediger kreeg enige tijd geleden al te horen dat hij niet langer in de plannen van CFG paste, maar bleef zich wel tot de allerlaatste seconde inzetten voor de club. Zo was hij zelfs aanvoerder in de slotmatch tegen SK Deinze.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top