Thibaut Courtois keept Real Madrid naar een delirium (en zit in de vorm van zijn leven richting het WK in Qatar)

Sport | Real Madrid sloot zijn magische Champions League-campagne af met een happy ending. De Spaanse landskampioen kroonde zich reeds voor de 14de keer tot eindwinnaar op het Europese kampioenenbal. Liverpool moest voor de bijl met 1-0. Vinicius Junior maakte de enige goal in de finale, maar het was vooral Rode Duivel Thibaut Courtois die met alle aandacht ging lopen.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Een muur, een mirakelman, de beste doelman ter wereld, … Woorden schoten gisteren te kort om de prestaties van Thibaut Courtois te omschrijven. De Belgische doelman was simpelweg niet te passeren. Met zijn vele saves dreef hij heel Liverpool tot wanhoop. Courtois vestigde met al zijn reddingen twee records: 9 reddingen in deze finale en in totaal maar liefst 59 in de wonderlijke campagne van Real Madrid.

De masterclass van onze Rode Duivel leverde nog een leuk feitje op: Thibaut Courtois is namelijk de eerste Belg die als basisspeler een Champions League-finale weet te winnen. Eric Gerets deed het hem als aanvoerder van PSV voor toen het toernooi nog Europacup I heette.

We kunnen als België zijnde alleen maar hopen dat Courtois deze hoogvorm straks doortrekt richting het WK in Qatar dit najaar. Het doet ons Belgen opnieuw dromen van succes op het wereldkampioenschap.

“Te weinig respect”

De hele wereld keek gisteren toe hoe Courtois Real Madrid naar de eindzege loodste. Het leverde dan ook alle lof op in de internationale sportpers. “Courtois was de onbetwiste held van deze finale”, kopte Marca. Mundo Deportivo sprak van een “Sublieme Courtois”. Ook de Britse pers moest zijn meerdere erkennen in Madrid en Courtois. De Daily Mail gaf de Belgische doelman een perfecte 10 op 10 in de quoteringen. “Perfecter kan je haast niet keepen”, schreef de krant er nog bij.

Ook Courtois zelf had nog wat te zeggen na afloop van de gewonnen finale. De Belg klonk bijzonder scherp naar zijn criticasters, die volgens hem nu “een toontje lager mogen zingen”.

"Ik vind dat ik te weinig respect krijg", zei Courtois nog. "Zeker in Engeland. Ik zag veel kritiek, ook na mijn sterke seizoen. Daarom moest ik ook absoluut deze finale zien te winnen. Voor mijn carrière, maar ook voor mijn naam. Ik had op de persconferentie voor deze finale gezegd dat Real Madrid finales speelt om te winnen. Vandaag stond ik aan de goeie kant van de geschiedenis", zo verwees Courtois nog naar de verloren CL-finale met Atlético Madrid.

Kijk hier nog een keertje terug naar alle hoogtepunten van de Champions League-finale tussen Liverpool en Real Madrid 
 
Volg ook komend seizoen de UEFA Champions League via de kanalen van Pickx+ Sports, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus.

Proximus biedt tijdens de live-uitzendingen van de UEFA Champions League en het Belgisch voetbal een ‘interactieve’ modus aan in de Pickx-app (Android en iOS) en de website proximuspickx.be. Dankzij deze functie ontdek je de ploegopstellingen, de wedstrijdstatistieken en het vormpeil van beide ploegen. Maar bovenal stelt de interactieve videospeler je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven wanneer jij het maar wilt! Beleef het voetbal als nergens anders en speel je eigen VAR!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top